جوز بویا

« راهنما و دانستنی‌ها »

جوز بوبا یا جوزبوا , دانه های تقریباٌ کروی با پوسته سخت برنگ قهوه ای روشن است که بر روی آن شبکه ای ازخطوط سفید دیده میشود مغزدانه سطحی چین دارداشته و برنگ خاکستری مشاهده میشود . این دانه ها که بوئی مخصوص , طعم تند و معطر و بسیار مطبوع دارند از گیاهی بنام جوزهندی و بنام علمی:Myristica fragrans Houtt.از تیره میریستیکاسه بدست می آیند . این گونه درختی است دوپایه که ظاهری شبیه به درخت نارنج دارد .

.

فواید جوز بویا

از نظر خواص معتقدند که فرح آور و سکر آور است ،بریا هضم غذا کمک می کنند،مقوی معده و دهانه معده و مری و کبد و باه در مورد سرد مزاجان است.برای یرقان و خوشبویی دهان و عرق ،ادرار،تحلیل گاز،نفخ ،رفع قی،آشفتگی حال ،رطوبت معده،رفع اسهال سرد و مرطوب و همچنین برای استسقا عمومی بدن و سخت ادرار کردن مفید است

.

مضرات استفاه از جوز بویا

جوزبویا سمی می باشد و در مصرف آن باید احتیاط شود.

.

طریقه مصرف جوز بویا

اگر جوز بریان کرده ان خورده شود اسهال بند می آید .ضماد آن برای سردرد سرد و فلج ولقوه و سستی اعضا وورمهای سرد کبد نافع است.اگر ضماد آن با افسنطین و عسل تهیه شود برای رفع خونمردگی و کوفتگی اعضا مفید است و مصرف قطره آن با روغنهای مناسب برای تسکین دردهای گوش و رفع کری نافع است و مالیدن ان به چشم برای تقویت دید چشم و رفع جرب پلک نافع است.برای گرم مزاجان مضر است و سردرد می آورد در این مورد باید با گشنیز خورده شودو مضر کبد و ریه است ،آن را باید با بنفشه و عسل خورد.

 

.
منبع: دکتر ساینا | https://www.drsaina.com

error: Alert: Content selection is disabled!!