تخم هویج میوه های قهوه ای روشن , تخم مرغی شکل و فشرده شده ای است که سطحی ناصاف دارای برجستگیهای بال مانند دارد . هر بال میوه دارای دندانه یا ریشک های سفید رنگ است . این میو ه ها متعلق به گیاه هوج با نام علمی:Daucus carota L. از تیره چتریان (Umbelliferae) است که بوئی مطبوع دارد . هویج گیاهی است علفی دارای ریشه های راست ودوکی شکل برنگ زرد یا زرد کاهی که به علت خو راکی بودن ریشه هایش در سطوح وسیع و در نقاط مختلف ایران کشت می گردد .
.
فواید تخم هویج
تخم هویج بعنوان مدر , ملین و ادویه مصرف سنتی دارد
.
مضرات استفاه از تخم هویج
البته با تمام خواص زیادی که هویج دارد مصرف آن نباید زیاده روی کرد دیده شده آنهائیکه هویج زیاد مصرف می کنند رنگ پوست و چشم آنها زرد می شود که البته خطری ندارد چون اگر چند روز هویج مصرف نکنند دوباره پوست و چشم به رنگ طبیعی خود برمی گردند .
.
طریقه مصرف تخم هویج
تخم هویج را به مقدر یک قاشق غذا خوری در یک لیوان آب جوش ریخته و آنرا بمدت 5 دقیقه دم کنید . این دم کرده اثر نیرو دهنده، اشتها آور و مدر ، زیاد کننده شیر خانم های شیر ده می باشد.
.
منبع: دکتر ساینا | https://www.drsaina.com