تخم شنبلیله , دانه های مکعب مستطیلی شکل بسیار سخت با سطحی چروکیده برنگ زرد حنائی با بوئی کاملاٌ مشخص و طعمی نسبتاٌ تلخ است که از گیاه شنبلیله یا حلبه با نام علمی: Trigonella Foenum-graecum L. از تیره بقولات (Leguminosae) بدست می آید . شنبلیله گیاهی است علفی یکساله که بر گلهایی متناوب و مرکب از سه برگچه دارد. میوه آن نیام خمیده به طول 3 تا 11 سانتیمتر و محتوی 5 تا 20 دانه است .
.
فواید تخم شنبلیله
تخم شنبلیله کاهنده قند خون است
تخم شنبلیله کاهنده قند خون است و موجب تسکین علائم دیابت مانند پرنوشی و پرادراری میشود.
بذر شنبلیله برای درمان دیابت مفید است. مصرف این سبزی موجب کاهش قند خون میشود و به دیابتیها کمک میکند. همچنین موجب تسکین علائم دیابت مانند پرنوشی و پرادراری میشود.
شنبلیله ملین، اشتهاآور، خلط آور، ضدتب و محرک افزایش شیر است.
دانههای شنبلیله که مهمترین قسمت دارویی این گیاه است با باز کردن مجاری عروق خون، از بروز سکته قلبی جلوگیری میکند.
.
مضرات استفاه از تخم شنبلیله
در صورتی که میزان قند خون بالا باشد، نمی توان برای کنترل آن به طور مستقل، از دانه ی شنبلیله استفاده کرد؛ زیرا میزان کاهش قند خون، توسط دانه ی شنبلیله، محدود است.
.
منبع: دکتر ساینا | https://www.drsaina.com