زنبق

« راهنما و دانستنی‌ها »

زنبق گیاهی است چند ساله و دارای ساقه راست به ارتفاع ۳۰ تا ۷۰ سانتی متر که غالباً به علت گل های زیبایی که دارد، در باغچه ها کاشته می شود و از طریق ریزوم خزنده و ضخیم خود نیز که به رنگ سفید و بوی بنفشه دارد، تکثیر می یابد. گل های درشت، سفید رنگ، معطر با وضع منفرد یا دوتایی در انتهای ساقه دارد.

فواید زنبق

امروزه برای سم زدایی بدن و افزایش ادرار مورد استفاده قرار می گیرد.
▪️ ضماد تهیه شده از آن با ریشه آسیاب شده زنبق و آب برای درمان ناراحتی های پوستی، زخم و دردهای روماتیسم به کار برده می شود.
▪️ ضماد گرم برگ های تازه زنبق نیز برای رفع تومور و خستگی موثر است.

● خواص چای زنبق

▪️ برای تهیه چای زنبق، یک قاشق مرباخوری ریشه خشک آن را در یک لیوان آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید و روزی ۳ بار مصرف کنید.
▪️ چای زنبق با تحریک کبد در درمان هپاتیت و یرقان مفید است.
▪️ با عوارض پوستی مانند آکنه مبارزه می کند.
▪️ سوءهاضمه را برطرف می کند.
▪️ به درمان بیماری روماتیسم کمک می کند.
▪️ در کاهش وزن موثر است.

خواص دارویی: ریزوم تازه زنبق به مقدار کم اثر مدر، خلط آور و دفع کرم ظاهر می کند. مقادیر زیاد آن مسهل قوی و قی آور است، به طوری که موجبات تحریک دستگاه هضم، و دردهای شدید روده می شود. گرد ریزوم زنبق به طور محسوس اثر درمانی کمتری ظاهر می کند، معهذا از آن نیز در رفع آسم، سیاه سرفه، نزله مزمن ریه و غیره نتایج خوبی به دست آمده است. گرد خشک ریزوم آن نیز عطرآور است و ترشحات آب دهان را افزایش می دهد. ضماد گرم برگ های تازه زنبق نیز جهت رفع تومورها و خستگی ها مؤثر است .محل

 

مضرات استفاه از زنبق

زیاده روی و مصرف بی رویه زنبق زیان آور می باشد

 

طریقه مصرف زنبق

گرد کوبیده آن در ساختن گرد دندان به کار مى رود. دمکرده آن در سیاه سرفه و تنگ نفس بطور دمکرده یا جوشانده تجویز مى شود.

 

.
منبع: دکتر ساینا | https://www.drsaina.com

error: Alert: Content selection is disabled!!