یکی از خوشبوترین انواع گل سرخ بوده و به آن گل سرخ عطری، گل محمدی و گل سوری هم میگویند.
با اینکه اسمش گل سرخ است ولی با گونههای مختلف و به رنگهای گوناگون: سفید، زرد، صورتی تا سرخ آتشین دیده میشود، ولی هر قدر گلش سرختر باشد، تانن آن بیشتر بوده و خواص دارویی آن بیشتر است .
چیدن غنچههای گل محمدی بایستی موقعی باشد که غنچه رسیده و در شرف باز شدن است. پس از چیدن، گلبرگها را سوا میکنند و در سایه خشک کرده و بعد آن را در شیشه سر بسته نگاهداری می نمایند
.گلبرگهای خشک شده گل محمدی، التیام دهنده زخم است. گل سرخ تب را پایین میآورد. پاشیدن گلبرگهای خشک آن روی زخم، آن را ضد عفونی کرده و التیام میدهد. ضماد آن را جهت درمان زگیل و لکههای جلدی و روییدن گوشت تازه و تحلیل ورمها توصیه کرده اند.
طبق مدارک موجود که از منابع اروپایی در دست است، نخستین ملتی که مبتکر گرفتن گلاب بوده و اصولا قرع و انبیق را اختراع کرد و عمل تقطیر مایعات و اسانس کشی را معمول داشت، ملت ایران است. حکمای قدیم یونان از صنعت گلابکشی و تقطیر مایعات اطلاعی نداشتند و تنها از عصاره مایع گلبرگهای گل سرخ و جوشانده آن در روغن استفاده مینموند و چون سهم اعظم علوم شیمیایی امروز وابسته به تقطیر است، به همین جهت ایرانیان سهم بزرگی در راه پیشرفت این علم دارند و «جابر بن حیان صوفی» را به حق پدر شیمی لقب دادهاند.
فواید گل محمدی
مضرات استفاه از گل محمدی
مضرات قابل ذکری برای گل محمدی پیدا نشده است.
.
منبع: دکتر ساینا | https://www.drsaina.com