ذرت که به فارسی بلال نیز نامیده می شود گیاهی است یکساله و یک پایه دارای ساقه ای راست که ارتفاع آن تا چهارمتر می رسد. برگهای ذرت متناوب و دراز می باشد . گلهای نر ذرت بصورت خوشه ای بوده که مرکب از سنبل های قرمز روشن می باشد . گلهای ماده آن از 2تا 4 گل تشکیل شده در کنار برگ های ذرت قرار درد . غشایی که روی بلال را می پوشاند سبز رنگ و مانند برگ می باشد . دانه های کروی شکل ذرت در اطراف محور مرکزی بلال قرار گرفته اند . این دانه ها برنگ زرد یا قهو ه ای می باشند .
فواید ذرت
ذرت دارای ارزش غذایی فراوانی است در آن بعلت نداشتن گلوتن (ماده چسب گندم) قابلیت تهیه نان را ندارد . بنابراین برای تهیه نان ذرت در آنرا با در سایر غلات مخلوط می کنند .
1)پماد ذرت خشک کننده زخم ها می باشد .
2)ذرت غذای خوبی برای پیشگیری سرطان است.
3)استفاده مداوم از ذرت از کرم خوردگی دندان جلوگیری می کند .
4)روغن ذرت کلسترول خون را پائین می آرود .
5)روغن ذرت برای درمان اگزما و بیماریهای پوستی مفید است. خواص درمانی کاکل ذرت کاکل ذرت را قبل از رسیدن کامل میوه یعنی قبل از پژمدره شدن می چینند و بسرعت خشک می کنند . کاکل ذرت بعد از خشک شدن رنگ قهوه ای پیدا می کند .
برای درست کردن دم کرده کاکل ذرت ،مقدر 30 گرم از آنرا در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت پنج دقیقه دم می کنند :
1-دم کرده کاکل ذرت ادرار آور است و آرام کننده دستگاه ادراری است .
2-درد و ناراحتی های دستگاه ادراری را تسکین می دهد .
3-سنگ مثانه ،التهاب ،ورم مثانه و درد مثانه را از بین می برد .
4-کاکل ذرت بطور کلی دستگاه ادراری را تمیز می کند .
بغیر از کاکل ذرت از برگ و ریشه وساقه بلال نیز استفاده طبی بعمل میآید :
1)جوشانده ساقه وسط بلال خونریزی از بینی را بند می آرود.
2)برای دفع سنگ مثانه از جوشانده برگهای بلال استفاده کنید .
3)جوشانده ریشه ذرت برای سوزش مجاری ادراری مفید است .
4)جوشانده وسط بلال درد شکم و معده را از بین می برد .
5)در قدیم برای معالجه سوزاک از جوشانده ساقه بلال استفاده می کردند .
مضرات استفاه از ذرت
مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .
طریقه مصرف ذرت
پماد ذرت خشک کننده زخم ها می باشد .
– ذرت غذای خوبی برای پیشگیری از سرطان است.
– استفاده مداوم از ذرت از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند . – روغن ذرت کلسترول خون را پائین می آورد .
– روغن ذرت برای درمان اگزما و بیماری های پوستی مفید است. خواص درمانی کاکل ذرت کاکل ذرت را قبل از رسیدن کامل میوه یعنی قبل از پژمرده شدن آن می چینند و به سرعت خشک می کنند . کاکل ذرت بعد از خشک شدن رنگ قهوه ای پیدا می کند . برای درست کردن دم کرده کاکل ذرت ،مقدر 30 گرم از آ ن را در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت پنج دقیقه دم کنید .
– کاکل ذرت دارای مقدار زیادی پتاسیم است، به همین دلیل دم کرده آن ادرار آور است و آرام کننده دستگاه ادراری است .
– درد و ناراحتی های دستگاه ادراری را تسکین می دهد .
– سنگ مثانه ،التهاب و درد مثانه را از بین می برد .
– کاکل ذرت بطور کلی دستگاه ادراری را تمیز می کند . به غیر از کاکل ذرت از برگ ، ریشه وساقه بلال نیز استفاده طبی به عمل می آید . – جوشانده ساقه وسط بلال خونریزی بینی را بند می آرود.
– برای دفع سنگ مثانه از جوشانده برگ های ذرت استفاده کنید . – جوشانده ریشه ذرت برای سوزش مجاری ادراری مفید است .
– جوشانده وسط ذرت درد شکم و معده را از بین می برد . –
در قدیم برای معالجه سوزاک از جوشانده ساقه بلال استفاده می کردند .
.
منبع: دکتر ساینا | https://www.drsaina.com