جوش صورت

« راهنما و دانستنی‌ها »

علل ایجاد جوش

بعضی از جوش‌ها که به آن جوش غرور جوانی گفته می‌شود در دوران نوجوانی پدیدار می‌شوند . اما علل ایجاد جوش به عوامل مختلفی بستگی دارد که شایع‌ترین آن‌ها اختلالات هورمونی ، مصرف داروهای حاوی آندروژن ، مصرف فست فود‍‌ها و غذاهای پرچرب ، استفاده از لوازم‌آرایش نامناسب ، نظافت نکردن پوست و استرس می‌باشد .

روش‌های جلوگیری از ایجاد جوش

  • نظافت پوست : با استفاده از یک صابون مناسب و سازگار با جنس پوستتان مثل صابون گل بابونه ، صابون مغز بادام و… همواره پوست خود را پاکیزه نگه‌دارید و پس از شستشو از یک کرم گیاهی مخصوص مثل کرم گل بابونه ، همیشه‌بهار و … استفاده نمایید .
  • استفاده از مواد غذایی مناسب و دوری از استرس و اضطراب

جوش زدن در هر نقطه از بدن نشانه چیست ؟

  • اگر از بروز جوش در پیشانی خود ناراحت هستید ، باید بدانید که شما دارای مشکل گوارشی هستید و باید از مصرف فست فودها خودداری کنید.
  • وجود جوش در قسمت وسط ابروها نشانه این است که ، کبد شما دچار مشکل شده است و از مصرف غذاهای چرب پرهیز کنید .
  • اگر شما مشکل کلیوی داشته باشید ، در اطراف چشم شما جوش و لک پدیدار می‌شود و حتی دچار سیاهی دور چشم نیز می‌شوید که باید به‌اندازه کافی نوشیدن آب بنوشید تا این مشکل شما برطرف شود .
  • اگر روی گونه شما نسبت به‌جاهای دیگر صورتتان جوش می‌زند به دلیل مشکل تنفسی و آلرژی است که برای درمان آن باید از مصرف سیگار پرهیز کنید و برنامه غذایی مناسبی را برای خود اختصاص دهید .
  • اگر روی بینی شما جوش می‌زند و لک زیادی نمایان شده است باید از قلی خود مراقبت کنید و به مصرف ویتامین B بپردازید .
  • جوش‌های ایجادشده در ناحیه چانه و دور لب ، به علت وجود استرس و اختلالات هورمونی است . بنابراین سعی کنید از استرس خود بکاهید و همواره آرامش داشته باشید .
  • گاهی ممکن است روی گوش‌هایتان جوش بزند و شما را آزار دهد . ایجاد جوش روی گوش نیز نشان از این است که کلیه شما دچار مشکل شده است .

به‌هرحال افراد زیادی در سرتاسر جهان دچار این ضایعه پوستی می‌شوند و در تلاش هستند تا راهی برای درمان این بیماری پیدا کنند . در این مقاله کاکوتی به چندین درمان گیاهی و خانگی می‌پردازیم که برای درمان جوش بسیار مؤثر است و باعث زیبایی و صافی پوست می‌گردد .

روغن درخت چای : یکی از راه‌های درمان جوش و آکنه استفاده از روغن درخت چای می‌باشد . این روغن یکی از قوی‌ترین آنتی‌اکسیدان‌ها در جهان است که با دارا بودن خاصیت آنتی باکتریال و ضدعفونی‌کنندگی باعث درمان آکنه می‌شود . استفاده از چند قطره از این روغن گیاهی تأثیر زیادی روی پوست می‌گذارد . روزانه یک تا دو بار چند قطره از این روغن را با پنبه به‌صورت خود بزنید و از مصرف بیشتر از دو بار جلوگیری نمایید زیرا باعث خشک‌شده پوست می‌شود و باعث تشدید آکنه می‌شود .

چای سبز : چای سبز با داشتن خاصیت ضد میکروبی و آنتی‌اکسیدان به درمان آکنه می‌پردازد و می‌تواند یک ملول تمیزکننده برای پوست شما باشد زیرا تمیز نگه‌داشتن پوست تأثیر بسزایی در درمان آکنه دارد . برای این منظور، یک فنجان چای سبز دم‌کنید و پس از خنک شدن از این محلول استفاده نمایید .

عسل : یکی دیگر از راه‌های خانگی و طبیعی برای درمان آکنه استفاده از عسل می‌باشد . عسل یک آنتی‌بیوتیک قوی است . برای این کار شما می‌توانید مقداری عسل را بر روی آکنه‌ها بمالید و یا مقداری عسل را با بلغور جوی دوسر ( از هردو به مقدار مساوی ) مخلوط کرده و به‌صورت ماسک استفاده کنید . این ماسک را به مدت نیم ساعت روی پوستتان قرار دهید سپس به‌آرامی بشویید .

روغن اسطوخودوس : یکی دیگر از روغن‌های مفید برای درمان آکنه استفاده از روغن اسطوخودوس است .اگر از روغن اسطوخودوس  به‌طور مداوم به مدت یک تا دو هفته استفاده کنید برآمدگی‌ها و التهابات آکنه را کاهش می‌دهد .

زردچوبه : از زردچوبه به‌عنوان ماسک ضد جوش می‌توان استفاده کرد . به این صورت که مقداری زردچوبه را با مقدار معینی آب مخلوط کرده تا به‌صورت خمیر درآید سپس آن را قبل از خواب به‌صورت خود بمالید و صبح با آب بشویید .

ریشه گیاه باباآدم : یکی از راه‌های درمان جوش یا آکنه استفاده از گیاه ریشه باباآدم می‌باشد . برای مصرف مقداری از این گیاه را بجوشانید و نوش جان‌کنید . ریشه گیاه باباآدم به پاک‌سازی کبد می‌پردازد و باعث جلوگیری از به وجود آمدن جوش می‌شود .

روغن بهارنارنج : روغن بهارنارنج به دلیل داشتن ترکیبات فعال ، کار غدد چربی را تنظیم می‌کند و با متعادل کردن کار هورمون‌ها باعث درمان هرچه بهتر و بیشتر آکنه‌ها می‌شود .

نعنا : یکی دیگر از گیاهانی که به درمان آکنه می‌پردازد ، گیاه نعنا است . نعنا چربی اضافی که باعث بسته شدن منافذ پوست می‌شود را جذب می‌کند و باعث پیشگیری از ایجاد آکنه می‌شود . برای این کار دو قاشق غذاخوری نعنای تازه را خورد کنید و سپس دو قاشق غذاخوری ماست شیرین و دو قاشق غذاخوری بلغور جوی دوسر به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید . این ماسک را به مدت ده دقیقه روی پوست خود بگذارید و در آخر با آب بشویید .

بابونه : التهابات ناشی از آکنه را می‌توان با استفاده از گیاه بابونه کاهش داد . برای این منظور دو تا سه قاشق از گیاه بابونه را با یک فنجان آب به مدت پانزده دقیقه بجوشانید . سپس محلول را صاف کنید و اجازه دهید سرد شود ، سپس با یک پنبه محلول را به صورتتان بمالید . لازم به ذکر است که قبل از استفاده ، صورت خود را تمیز کنید .

آلوئه ورا : یکی دیگر از راه‌های خانگی و طبیعی برای درمان آکنه استفاده از گیاه آلوئه ورا است . گیاه آلوئه ورا برای  التیام سوختگی ، بهبود زخم ، درمان عفونت و کاهش جای زخم بسیار مفید است . برای استفاده از این گیاه به‌منظور درمان آکنه کافی است ، ژل آلوئه ورا را روی نقاط آکنه دار بمالید .

لیموترش : لیموترش یکی دیگر از راه‌های خانگی و طبیعی برای درمان آکنه می‌باشد . لیموترش مانند یک‌لایه بردار عمل می‌کند و باعث ر.شن شدن رنگ پوست و تمیزی آن می‌شود . لیموترش برای درمان جای زخم نیز بسیار مفید می‌باشد و از ایجاد کومدون‌های جدید پیشگیری می‌کند . آب لیموترش را با استفاده از یک پنبه ، به پوست تمیز خود بزنید و بعد از ده تا پانزده دقیقه با آب بشویید .

روغن مریم‌گلی : روغن مریم‌گلی با خاصیت آنتی باکتریالی باعث  درمان آکنه می‌شود . برای این کار، با استفاده از یک پنبه چند قطره از این روغن را به‌صورت خود بزنید و تأثیر شگفت‌انگیز آن را مشاهده کنید . روغن مریم‌گلی از بسته شدن منافذ پوست و تجمع باکتری‌ها جلوگیری می‌کند .

روغن پونه کوهی : روغن پونه کوهی به دلیل خاصیت ضدعفونی‌کننده و آنتی باکتریال ، به درمان عفونت‌ها می‌پردازد و باعث التیام پوست آسیب‌دیده می‌شود . روغن پونه کوهی التهاب را کاهش می‌دهد و از بسته شدن منافذ پوست نیز جلوگیری می‌کند و یک‌لایه بردار قوی می‌باشد .

سرکه سیب : یکی دیگر از راه‌های خانگی و طبیعی برای درمان آکنه ، استفاده از سرکه سیب است . چون سرکه سیب حاوی اسید مالیک و اسیدلاکتیک می‌باشد یک لایه‌بردار قوی بوده و باعث کاهش قرمزی پوست می‌شود . ترکیبات موجود در سرکه سیب برای التیام و درمان آکنه مفید است . به این صورت که سرکه سیب را با آب مخلوط کرده ( از هردو به میزان مساوی ) و با استفاده از یک پنبه به‌صورت بزنید .

اسیدهای چرب امگا ۳ : خواص ضدالتهابی اسیدهای چرب امگا ۳ باعث بهبود بخشی پوست آکنه دار می‌شود . با خوردن مکمل امگا۳ یا همان کپسول روغن ماهی می‌توانید از خواص این ترکیبات استفاده نمایید . و همچنین برای داشتن پوستی سالم ماهی تن ، ماهی آزاد و تخم کتان را در رژیم غذایی خود قرار دهید .

گیاه هاماملیس : یکی دیگر از راه‌های خانگی و طبیعی برای درمان جوش و آکنه استفاده از گیاه هاماملیس است . این گیاه جوش‌ها را خشک می‌کند و باعث کاهش آلودگی‌های پوست می‌شود . برای این منظور عرق گیاه هاماملیس را با یک‌تکه پنبه به پوست تمیز خود بزنید . برای نتیجه بهتر این کار را هرروز صبح و شب تکرار کنید .

عناب و زرشک کوهی : استفاده از دو گیاه عناب و زرشک کوهی برای درمان جوش بسیار مفید است . به‌این‌ترتیب که ۲۰۰ گرم عناب را با ۲۰۰ گرم زرشک کوهی را ابتدا بشویید ، سپس آن‌ها را خوب بکوبید و داخل یک ظرف پلاستیکی بریزید و ۲لیتر آب به آن اضافه کنید . ( این ترکیب را در داخل یخچال نگهداری کنید )، بگذارید ۱۰ ساعت بماند و بعد روزی دو لیوان از آب آن را میل کنید . ( لازم به تذکر است که کسانی که دارای فشارخون پایین هستند از این روش خودداری نمایند ) .

یخ : یکی از سریع‌ترین راه‌های درمان جوش استفاده از یخ است . یخ باعث کاهش التهاب جوش می‌شود و چربی اضافه را منقبض می‌کند . برای این کار در یک پارچه مقداری یخ بگذارید و روی قسمتی که دچار جوش شده است قرار دهید و چند ثانیه نگه‌دارید . سپس چند دقیقه صبر کنید ، دوباره یخ را روی موضع قرار دهید . این کار را چند مرتبه انجام دهید ، جوش‌ها دریکی دو روز از بین می‌روند .

بخور : یکی دیگر از راه‌های درمان آکنه استفاده از بخور است . بخور گرم باعث باز شدن منافذ پوستی و خارج شدن مواد زائد می‌شود . استفاده از بخور برای کسانی که دچار جوش صورت هستند بسیار مفید است . برای این کار یک ظرف پر از آب داغ را بردارید و صورت خود را به نزدیک ظرف ببرید به‌طوری‌که بخار آب به صورتتان بخورد فقط مراقب باشید که بخار آب پوست صورتتان را نسوزاند ( فاصله را رعایت کنید ) . بخور را به مدت ۳۰ دقیقه انجام دهید و سپس از یک مرطوب‌کننده مناسب استفاده نمایید .

سیر : یکی دیگر از راه‌های خانگی و طبیعی برای درمان آکنه استفاده از گیاه پرخاصیت سیر است . سیر دارای خواص ضد باکتری و ضدویروسی می‌باشد . در طب قدیمی هند ، آیورودا ، سیر به‌عنوان یکی از بهترین راه‌های درمان آکنه شناخته‌شده است . همچنین طبیبان آیورودا ، سیر را برای درمان جای جوش و نیز جلوگیری از ایجاد جوش مفید دانسته‌اند . سولفور موجود در سیر به هرچه سریع‌تر درمان شدن جوش کمک می‌کند . برای این منظور یک حبه سیر را نصف کنید و آن را روی جوش بمالید و پس از پنج دقیقه صورتتان را با آب نیمه گرم بشویید . این عمل را روزی چند بار انجام دهید . لازم به ذکر است که خوردن روزانه یک حبه سیر باعث پاک‌سازی خونتان می‌شود . یادتان باشد که در مصرف سیر افراط نکنید زیرا باعث اذیت شدن معده‌تان می‌شود .

جوش‌شیرین : یک راه خانگی دیگر برای درمان آکنه استفاده از این لایه‌بردار پوست یعنی جوش‌شیرین است . جوش‌شیرین باعث باز شدن منافذ پوست می‌شود و سلول‌های مرده جوش را از بین می‌برد . برای این کار مقداری جوش‌شیرین را با آب و آب‌لیمو ترکیب کنید تا یک خمیر قوام داری شود . سپس روی پوست تمیز خود این خمیر را روی قسمت‌هایی که آکنه دار است بمالید ، چند دقیقه صبر کنید تا خمیر روی صورت خشک شود . آنگاه صورتتان را با آب نیمه گرم بشویید . برای نتیجه بهتر این کار را روزی دو بار انجام دهید . توجه کنید که این خمیر را بیش‌ازحد روی صورت قرار ندهید زیرا باعث خشکی پوست می‌شود .

.

منبع: کاکوتی | https://kakooti.com

error: Alert: Content selection is disabled!!