آرتریت پسوریاتیک یا ورم مفاصل پسوریاتیک ، التهاب مفاصل مرتبط با بیماری پوستی و ناخنی پسوریازیس میباشد. در این بیماری اغلب مفاصل انگشتان و مهرههای کمری و گردنی درگیر میشوند. این اختلال خفیف بوده و بین سنین ۳۰ تا ۵۰ سال آغاز می گردد و در سراسر زندگی به طور متناوب ادامه مییابد. درد، تورم، محدودیت حرکت، احساس درد هنگام لمس و گرمی مفاصل مبتلا، پوستهریزی پوست، ناخنهای چالهدار، برجسته و زرد رنگ، خستگی و تب از نشانهای این بیماری میباشد. برای این گروه از بیماران نیز جستجوی یافتن راهکارهای طبیعی جهت رفع نشانه های این عارضه نیز امری غیرمعمول نیست. در عین حال گروهی نیز از عوارض حاصل از راهکار درمان طبیعی واهمه دارند . طی آمارهای رسیده از کشور آمریکا ، حدود 36درصد از افراد به نوعی از درمان طبیعی یا طب جانشین بهره می جویند.
روش های درمان
اما برخی از روش های درمان طبیعی و گیاهی موثر در درمان ورم مفاصل پسوریاتیک به شرح زیر است:
آلوئه ورا:
ژل موجود در گیاه آلوئه ورا ، در کاهش قرمزی و پوسته پوسته شدن مرتبط با پسوریازیس بسیار موثر است. کرمهایی که حاوی نیم درصد آلوئه ورا هستند ، به تعداد 3 بار در روز بر پوست مالیده شوند. قرصهای حاوی آلوئه ورا پیشنهاد نمی گردد و حتی ممکن است که با عوارض خطرناکی همراه باشند. ترکیبات شیمیایی آلوئه ورا عبارتنداز آنتراکینون ، استروئید ، ساپونین ، موکوپلی ساکارید و سالیسیلیک اسید می باشد.
کپسایسین:
کپسایسین، ماده موجود در فلفلهای چیلی ، زمانی که به کرمها و پمادهای موضعی اضافه می گردد، به روند کاهش درد، التهاب ، قرمزی و پوسته پوسته شدن حاصل از پسوریازیس کمک شایانی می نماید. زمانیکه کپسایسین به پوست مالیده میشود با مسدود کردن مسیر پیام رسانهای عصبی حامل درد سبب کاهش التهاب و درد میگردد.
روغن درخت چای:
روغن درخت چای که از گیاهی بومی کشور استرالیا استخراج می گردد ، اغلب اوقات در درمان زخم وکهیر به کار می رود. استفاده از روغن درخت چای در مطالعات علمی تایید نشده است و با توجه به احتمال بروز واکنشهای شیمیایی با احتیاط و به میزان مناسب از آن استفاده نمایید.
زردچوبه:
از ویژگیهای بارز زردچوبه ، خاصیت ضدالتهابی و سرشار از آنتی اکسیدان بودن آن است. کورکومین میتواند رادیکالهای آزاد را غیرفعال ساخته و با اثر ضداکسید کنندگی و ضدالتهابی خود، مانند کورتیزون از ورممفاصل بکاهد. با این تعاریف ، زردچوبه قابلیت کاهش التهاب حاصل از پسوریازیس و ورم مفاصل پسوریاتیک را دارد. FDA میزان مصرف مجاز زردچوبه را 1.5 تا 3 گرم در روز اعلام نموده است.
سرکه سیب:
سرکۀ سیب در تسکین خارش پوست سرِ حاصل از بیماری پسوریازیس بسیار موثر است. سرکه های طبیعی سیب در هفته به دفعات روی پوست سر مالیده شود و پیشنهاد می گردد جهت جلوگیری از سوزش ، سرکه سیب را رقیق نمایید. همچنین شستشوی پوست با سرکه سیب برای بهبود التهاب پوست مفید است.
نمکهای دریایی:
خیس خوردن در حمام نمک های دریایی در برداشتن پوسته ها و بهبود خارش مرتبط با پسوریازیس موثر است.
در انتها بار دیگر یادآور می گردیم که بررسی های محدودی پیرامون تاثیر درمان طبیعی و گیاهی روی پسوریازیس صورت پذیرفته است و از سوی دیگر نمی توان به طور قطع و یقین از بی ضرر بودن این روشها صحبت کرد و از تمامی این موارد مهمتر سازمان غذا و دارو هیچگونه کنترلی روی این محصولات ندارد.
.
منبع:
.http://www.pahnak.com