درد شدید پریود

« راهنما و دانستنی‌ها »

منظور از درد قاعدگی گرفتگی یا دردهایی است که در نواحی پایینی شکم در بسیاری از خانم‌ها دقیقا قبل یا در طول دوره قاعدگی ایجاد می‌شود. در برخی زنان درد قاعدگی به حدی شدید می‌تواند باشد که تا چند روز وی را از فعالیت‌های روزمره باز دارد. در بعضی دیگر این درد ممکن است همراه با احساس تهوع، سردرد و اسهال نیز باشد.

داروهای گیاهی طب سنتی در درمان درد قاعدگی

استفاده از داروهای گیاهی در طب سنتی برای درمان انواع دردها سابقه طولانی دارد. این داروهای گیاهی عمدتا حاوی ترکیات مختلف ضدالتهاب و ضداسپاسم هستند که بنظر متخصصین می‌توانند در کاهش انقباض عضلات و کاهش تورم ناشی از قاعدگی مفید باشد.

برخی از این داروهای گیاهی رایج در طب سنتی که اثر بخشی آنها طی تحقیقات مدرن مورد مطالعه قرار گرفته است عبارتند از:

چای بابونه

از یک هفته قبل از شروع قاعدگی نوشیدن روزانه دو فنجان چای بابونه توصیه می‌شود. اگرچه نوشیدن مداوم آن می‌تواند فواید بیشتری بهمراه داشته باشد. بر اساس مطالعه مروری که در سال ۲۰۱۲ منتشر شده است، مصرف چای بابونه دفع گلیسین از طریق ادرار را افزایش داده و اسپاسم عضلانی را تسکین می‌دهد.

دانه رازیانه

پس از شروع قاعدگی و به مدت سه روز، روزی چهار مرتبه و هر بار حدود ۳۰ میلی‌گرم عصاره رازیانه برای تسکین درد قاعدگی توصیه می‌شود. بر اساس کارآزمایی بالینی که در سال ۲۰۱۲ انجام شده است، گروهی از زنان ۱۵ الی ۲۴ ساله که از این دستورالعمل استفاده کرده بودند حس آرامش بیشتری طی دوران قاعدگی داشتند.

دارچین

مصرف روزانه سه مرتبه کپسول حاوی ۸۴۰ میلی‌گرم دارچین در سه روز اول قاعدگی برای تسکین علائم قاعدگی توصیه می‌شود. بر اساس مطالعه‌ایی که در سال ۲۰۱۵ انجام شده است، علائمی مانند خونریزی، درد، تهوع و استفراغ در زنانی که از دارچین استفاده کرده بودند کمتر گزارش شد.

زنجبیل

زنجبیل یکی از داروهای گیاهی پرمصرف در طب سنتی چینی است. استفاده از دمنوش زنجبیل برای تسکین گرفتگی عضلانی توصیه می‌شود. طی مطالعه‌ایی مشاهده شده است که مصرف ۲۵۰ گرم پودر زنجبیل چهار مرتبه در روز می‌تواند در تسکین درد مفید باشد. در این مطالعه اینطور نتیجه‌گیری شد که زنجبیل می‌تواند اثری مشابه با ایبوپروفن ایجاد کند.

عصاره پوست کاج دریایی فرانسوی (پیکنوژل)

مصرف ۶۰ میلی‌گرم از این داروی گیاهی در روز در طی ایام قاعدگی می‌تواند در تسکین درد مفید باشد. در مطالعه‌ایی در سال ۲۰۰۸ مشاهده شده است مصرف مکرر این عصاره بصورت قرص می‌تواند تاثیر آن را بیشتر کند.

شوید

بر اساس مطالعه‌ایی که در سال ۲۰۱۴ انجام شده است، مصرف روزانه یک گرم شوید به مدت پنج روز (از دو روز قبل از شروع قاعدگی) برای تسکین درد قاعدگی توصیه می‌شود.

.
منبع:
.http://drjafargholi.com

error: Alert: Content selection is disabled!!