کم خونی

« راهنما و دانستنی‌ها »

کم خونی یک مریضی بسیار شایع در کشور ما است. اکثراً در خانم‌ها بیشتر دیده می‌شود. داروهای گیاهی برای کم خونی هم به تعداد کافی وجود دارد. اگر هموگلوبین خون کاهش یابد اصطلاحاً به آن کم خونی گفته می‌شود و کمی از رنگ قرمز خون کاسته می‌شود.

اما اگر بخواهید از طریق گیاه درمانی آن را رفع کنید ما در این مطلب بهترین و قوی‌ترین گیاهان دارویی برای کم خونی را به شما معرفی می‌کنیم.

گیاه گزنه

گیاه گزنه دارای مقادیر بسیاری آهن و ویتامین سی (C) است. استفاده آهن و ویتامین سی در درمان کم خونی بسیار مفید هست و خوشبختانه گیاه دارویی گزنه هر 2 مورد را دارد. بهتر است برای تأثیر بیشتر آن به‌صورت روزانه و به مدت چند هفته مصرف کنید. از دم‌نوش گزنه هم می‌توانید استفاده کنید؛ کافیست چند عدد برگ گزنه ( خشک ) را بکوبید و در داخل یک لیوان آب جوشیده بگذارید تا دم بکشد.

درمان کم خونی با کمک کنجد

کنجد سرشار از آهن هست و برای درمان کم خونی با کمک داروی گیاهی بسیار مفید است؛ البته نوع خاصی از کنجد به نام کنجد سیاه بسیار برای کم خونی توصیه می‌شود. برای مصرف آن باید 2 ق غ را در مقداری آب به مدت 2 تا 3 ساعت بگذارید تا خیس شود. سپس آسیاب آن را با عسل مخلوط‌ کنید و به‌صورت روزانه تا 2 مرتبه میل کنید.

گیاه اسفناج

برای اینکه بتوانید از اسفناج استفاده کنید، پیشنهاد می‌کنیم که روزانه 2 بار سوپ آن را تا مدت حدوداً یک ماه میل کنید. اسفناج سرشار از آهن هست و برای درمان کم خونی مناسب است.

100 گرم اسفناج تازه حاوی حدود 25 درصد از مصرف روزانه آهن است که یکی از بالاترین میزان در میان سبزیجات برگ سبز است. آهن عنصری ضروری برای تولید گلبول‌های قرمز است و به عنوان عامل کمکی آنزیم‌های اکسیداسیون-احیا و سیتوکروم اکسیداز[1] عمل می­‌کند. البته ذکر این نکته ضروری است که آهن موجود در سبزیجات از نوع غیرهم[2] است که نسبت به منابع غذایی حیوانی جذب کمتری دارد.

خرما

خرما به خاطر داشتن مواد ویتامینی و پروتئینی سرشار، همیشه یکی از موادی بوده که حتی به‌عنوان جایگزین مواد غذایی هم استفاده می‌شود. خرما در کاهش چربی بدن بسیار تأثیرگذار هست. البته اگر دهان شما نیز بوی بدی می‌دهد می‌توانید برای رفع ترشحات زیاد اسید معده از خرما استفاده کنید.

افسنتین، داروی گیاهی برای کم خونی

این گیاه در عطاری‌ها وجود دارد و متخصصان طب سنتی هم برای درمان کم خونی آن را توصیه می‌کنند.5 گرم را در یک لیوان آب جوشیده بگذارید تا دم بکشد و سپس آن را میل کنید.
برای اینکه بتوانید تأثیر بیشتری از افسنتین به دست بیاورید پیشنهاد می‌کنیم که مقدار کافی از برگ افسنتین را در یک لیتر آب جوشیده قرار دهید تا دم بکشد و سپس آن را با عسل و قبل از وعده‌های غذایی ناهار و همچنین شام میل کنید.

داروی گیاهی شنبلیله

یکی دیگر از گیاهانی که سرشار از آهن هست گیاه شنبلیله است. شما می‌توانید برای درمان کم خونی توسط شنبلیله هم از برگ آن و هم از تخم شنبلیله استفاده کنید.

گل ختمی برای درمان گیاهی کم خونی

یکی از داروهای گیاهی برای کم خونی گل ختمی است. این گیاه مقدار زیادی آهن در خود دارد و می‌تواند به شما در رفع کم خونی کمک کند. اما برای اینکه بتوانید از آن استفاده کنید باید در یک لیوانی جوشانده شده گل ختمی را همراه با 3 ق غ آب‌زرشک مخلوط‌کنید و بعد از حل شدن کامل می‌توانید آن را میل کنید.

مویز، گیاه استثنائی در رفع کم خونی

هر دوعاملی که باعث کم خونی می‌شوند (آهن و ویتامین سی ) به‌صورت سرشار در مویز وجود دارد. برای تأثیرگذاری بیشتر توصیه می‌کنیم که مقدار 10 عدد مویز را در آب خیس کنید و صبح روز بعد، قبل از اینکه صبحانه خود را میل کنید از آن استفاده کنید.

جعفری، داروی گیاهی قوی برای کم خونی

اروپاییان در وعده‌های غذایی خود از سبزی‌ها جعفری به‌خوبی استفاده می‌کنند و به خاطر سرشار بودن این گیاه از آن و ویتامین سی مورد استقبال خوبی قرارگرفته است. این گیاه در کشور ما هم به‌خوبی در وعده‌های غذایی استفاده می‌شود. مخصوصاً در شمال کشور گیاه جعفری در بیشتر سفره‌ها وجود دارد. این گیاه برای درمان کم خونی با توجه به مقادیر زیاد اسیدفولیک و آهن استفاده می‌شود.

یونجه

یونجه علاوه بر اینکه برای رفع سموم بدن بسیار مفید است، برای درمان کم خونی هم می‌شود، از این داروی گیاهی استفاده کرد. این گیاه سرشار از ویتامین سی است و می‌تواند کمبود آهن در بدن فرد مبتلابه کم خونی را برطرف کند. می‌توانید از جوانه‌ها، دانه‌ها و پخته‌شده‌ی یونجه برای وعده‌های غذایی خود استفاده کنید.

در لیستی که به شما دادیم انواع داروهای گیاهی برای کم خونی و درمان آن را معرفی کردیم. این داروهای گیاهی ازجمله بهترین و قوی‌ترین داروهای گیاهی درمان کم خونی هستند.

.
منبع:
.https://dryazdian.com

error: Alert: Content selection is disabled!!