نیش حشرات

« راهنما و دانستنی‌ها »

۱. جوش شیرین

نیش زنبور زمانی مشکل زا می‌ شود که موجب بروز واکنش‌ هایی مانند تورم، جوش، تهوع، استفراغ، کاهش فشار خون و تنگی نفس کند. در شرایط وخیم باید هر چه زودتر به نزدیک‌ ترین درمانگاه مراجعه کنید، اما در شرایط عادی‌ تر می‌توان از نسخه‌ های سنتی و طبیعی برای درمان نیش زنبور استفاده کرد. یکی از بهترین راه‌ها مالیدن مخلوط جوش شیرین یا نمک و آب بر روی محل گزش است.

۲. ضماد اسفناج

اسفناج کمی سرد و تر، پاک کننده ریه و مجاری تنفسی است.حرارت و تشنگی را فرو می‌ نشاند. ضماد خام آن جهت فرو نشاندن التهاب نیش زنبور و حشرات مفید است و ضماد پخته آن برای نرم کردن ورم استفاده می شود.

۳. روغن درخت چای

روغن درخت چای دارای خواص ضدعفونی‌کننده است که می‌ تواند زخم‌ هایی باکتریایی همچون آکنه و جای نیش حشرات را بهبود بخشد. این ماده همچنین در کاهش تورم و خارش موثر است. مقداری پنبه را به روغن درخت چای آغشته کنید و روی محل گزیدگی بمالید. اگر پوست‌تان حساس است، از این روش درمانی استفاده نکنید چون باعث تحریک پوست می‌شود. در این صورت می‌توانید از روغن‌ های اسانس‌ دار دیگری مثل روغن اسطوخودوس یا سدر استفاده کنید.

۴. قراردادن یخ

دمای سرد، کاهش دهنده التهاب است. سرما همچنین با بی حس کردن پوست می تواند برای مدت زمان کوتاهی اثرات خارش را از بین ببرد. برای تسکین پشه گزیدگی می توان کیسه حاوی یخ خرد شده را روی محل گزیدگی قرار داد اما از آنجایی که ممکن است به پوست آسیب برساند، نباید مدت زمان طولانی آن را روی پوست قرار داد.

۵. سرکه سفید

سرکه سفید نه تنها یک پاک کننده طبیعی است بلکه به عنوان تسکین دهنده خارش و ضدعفونی کننده در گزش پشه استفاده می شود. یک پنبه را به سرکه آغشته کنید و به نرمی روی قسمتی از پوست که دچار گزش پشه شده بمالید و اثر آن را پس از چند لحظه مشاهده کنید. (برای پوست های حساس توصیه نمی شود)

۶. عسل

این ماده دارای خواص ضدالتهابی و آنتی باکتریال است. استفاده از این ماده شیرین یکی از رایج ترین روش های درمانی خانگی است. عسل از سابقه ای چندصد ساله در دانش پزشکی برخوردار است و برای درمان گزیدگی ها و بیماری های مختلف کارکردهای متعددی دارد. قرار دادن یک قطره کوچک از عسل در محل گزیدگی خارش ناشی از آن را تسکین می دهد.

۷. پوست موز

پوست موز می تواند در درمان گزش حشرات موثر باشد. این ویژگی به خاطر وجود مقادیر زیادی پتاسیم و آنتی اکسیدان های مختلف در پوست موز است. این عناصر هم در موز و هم در پوست موز وجود دارد، اما استفاده از پوست آن بهتر جواب می دهد. برای کاهش درد ناشی از گزش پشه کافی است، قسمت داخلی پوست موز را روی منطقه مورد نظر بگذارید تا تاثیر کند.

۸. لیمو

استفاده از لیمو نه تنها خارش را برطرف می کند بلکه از بروز عفونت نیز جلوگیری می کند. لیمو یک ضدعفونی کننده طبیعی است و به دلیل داشتن آنتی اکسیدان به ترمیم پوست سرعت می بخشد. یک لیمو را ببرید و هسته هایش را خارج کنید و آن را بر روی قسمت مورد نظر بگذارید.

۹. سیر

سیر به کاهش تورم و تسکین خارش نیش کمک کرده به همان نسبت از گزیدگی توسط پشه جلوگیری می‌کند. پشه‌ها و بسیاری از حشرات دیگر نمی‌توانند در برابر بو مقاومت کنند. به عبارتی مصرف غذای پر از سیر می‌تواند به شما کمک کند حشرات موذی کمتر به شما نزدیک شوند. حشرات مزاحم اغلب سمت افرادی می‌روند که غذا‌های فراوری شده را بیش از غذا‌های خانگی و کامل مصرف می‌کنند. جای نیش زندگی پشه را با سیر ریز شده، بصورت مستقیم بمالید. برای چند دقیقه بگذارید سیر بماند تا کار خودش را انجام داده، سپس آن را بشویید.

۱۰. سرکه سیب

سرکه دارای خواص ضد التهابی و همچنین ضد باکتریایی است که آن را بدل به یک دارو خانگی عالی برای ضد عفونی کردن و تسکین نیش پشه کرده‌است. اگر جای جای بدنتان را پشه‌ها نیش زده‌اند بهتر است دو تا سه پیمانه سرکه سیب را به وان آب گرم اضافه کنید و به مدت حداقل ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آن استراحت کنید. اما اگر فقط یک نقطه خاص را پشه نیش زده، شما می‌توانید یک تکه پنبه یا پارچه نخی را در سرکه سیب خیسانده و آن را روی جای نیش زده قرار دهید.

.
منبع:
.https://tabaye.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!