سرماخوردگی

« راهنما و دانستنی‌ها »

۱- کم بخورید

زیرا پرخوری باعث تجمع مواد در بدن و کند شدن هضم ماده بیماری می شود.

۲-کم بنوشید

چون آب مانع کندی هضم ماده بیماری به علت سردی و نیز افزایش آبریزش می شود.

۳- کم بخوابید

چون خواب باعث کاهش متابولیسم مغزی و کاهش قدرت هضم ماده بیماری توسط آن می شود. البته استراحت ضروری است.

۴- تا دو ساعت بعد از غذا نخوابید

چون خواب بعد از غذا باعث افزایش تبخیر مواد هضم نشده از معده و پر شدن سر از آن می‌شود

۵- مواد معطر نخورید

مغز غذاهای معطر را دوست دارند و به خود جذب می‌کنند و باعث افزایش آبریزش و خلط پشت حلق می‌شود.

۶- سرتان را همیشه حتی در خواب بپوشانید

چون حرارتی که در سر باعث هضم ماده مرض می شود خارج شده و نیز مخصوصا در فصل سرد بادهای ناسازگار، هضم ماده مرض را کند می کنند.

۷-بخور دهید

حتی بخار آب به تنهایی به هضم ماده مرض کمک می کند اما اگر بینی و گلو خارش یا سوزش دارد گل بنفشه و اگر ندارد گل بابونه را کنی با آب بجوشانید.

۸- غذاهای سنگین نخورید

چون حرارت غریزی متوجه هضم ماده مرض نخواهد بود.

۹- از دود استفاده کنید

دودهای مثل دود کندر در موارد گرفتگی مجاری تنفسی باعث بازگشایی و در موارد عفونت موجب پخته شدن و دفع مواد عفونی می شود. همچنین مانع سرایت سرماخوردگی به دیگران است.

۱۰- روزها نخوابید

خورشید مواد را به سر و ظاهر بدن جذب می کند و در خواب میل حرارت غریزی به سمت عمق بدن است. بدین سان مواد در سر جمع می شود و تحلیل نمی‌رود.

۱۱- حمام کنید

حمام باعث پخته شدن مواد است. مراقب باشید چون بایستی سر و صورت خوب خشک شود و تا رفع کامل التهاب حمام پوشیده باشد.

۱۲- مراقب یبوست باشید

یبوست صعود بخارات عفونی به سر و ضعف بیشتر می شود. بهتر است از غذاهای ملین استفاده کنید چون روانی شکم می تواند باعث تسریع در دفع ماده مرض سرماخوردگی شود.

۱۳- عرقیات سرد میل کنید

این مورد در سرماخودگیهای طول کشیده مناسب نیست. عرقیات سرد باید نیم ساعت قبل از غذا میل شود و بوی عطر نداشته باشد.

راهکارهایی برای جلوگیری از سرماخوردگی

  • مصرف روزانه بادام، چرا که بادام بسیار مقوی است و ضعف بدن را جبران می کند.
  • نوشیدن روزانه یک لیوان چای استخدوس (یک قاشق غذاخوری استخدوس را در ۲ لیوان آب بجوشانید تا یک لیوان باقی بماند و با عسل میل کنید).
  • مویز بخورید این کار باعث بهبود قوای مغز و بدن می شود.
  • استفاده هفتگی از نوشیدنی عسل و لیمو(حل شده در آب گرم). همچنین خوردن نعناع تازه می تواند کم خونی را درمان و از سرما خوردگی جلوگیری کند.
  • مصرف مرکباتی مانند لیموترش، لیموشیرین، پرتقال و نارنگی موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و مصرف آن همراه با غذاها جذب آهن را افزایش می‌دهد و کم خونی را جبران می‌کند.  در فصل پاییز و زمستان مرکبات به وفور یافت می‌شود؛ مرکبات سرشار از ویتامین C است و این ویتامین یکی از آنتی اکسیدان‌های قوی است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

درمان زکام

در اصطلاح گیاه درمانى اگر آبریزش از بینى به طرف خارج باشد زکام، اگر به طرف حلق و سینه رهسپار گردد نزله نامند.

این خود زمینه را براى برونشیت و ورم ریه و سایر بیمارى‏هاى ریوى مستعد میسازد چه مزاج بیمار گرم و چه سرد، باشد باید تا سه روز بجز آش جو هیچ طعام آشامیدنى به بیمار ندهند. عناب، سه‏پستان، گل اروانه، بنفشه به صورت جوشانده به کار برند و از غذاهاى سرخ کرده و ترش بسیار سرد و محرک بپرهیزند. نیز از ماش، اسفناج، سبوس گندم، نشاسته به صورت حریره و روغن بادام و شکر استفاده نمایند. اگر بیمارى که مبتلا به زکام است بر روى شکم بخوابد و صورت را روى بالش گذارد تا ماده بتواند بهتر جارى شود در بهبودى بیمار مؤثر است زیرا در این صورت مایعات از حلق به طرف پایین سرازیر نمى‏شود. مبتلایان به زکام باید حتما سر را پوشیده دارند و از هواى سرد و شمالى بپرهیزند، هرچند عطش داشته باشند نباید آب سرد بنوشند. این‏گونه بیماران کمتر بخوابند زیرا ماده بیمارى‏زا بیشتر مى‏تواند به سوى حلق سرازیر شود و بیشتر به حالت نیمه نشسته بسر برند و استراحت کامل کنند.

.
منبع:
.https://tabaye.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!