سوزش کف پا

« راهنما و دانستنی‌ها »

روش های خانگی برای درمان سوزش کف پا, روش های ساده و راحتی هستند و به راحتی قابل انجام می باشند. در این مطلب با برخی از درمان های خانگی بسیار موثر برای سوزش کف پا آشنا خواهید شد. تا پایان ما را همراهی نمایید.

راهکارهای مفید و موثر برای درمان سوزش کف پا

پا از اندام حرکتی بدن است. احساس سوزش کف پا مشکلی رایج می باشد و ممکن است در هر فردی مشاهده شود. البته این شدت سوزش می تواند خفیف یا شدید باشد. سوزش در پا معمولاً به علت نوعی اختلال در سیبستم عصبی، کمبود اسیدفولیک، ویتامین B3، تروما، تیامین یا کلسیم، نیش حشرات، بیماری کلیوی و بیماری های عروقی می باشد.

گاهی این سوزش با پوست پوست شدن پا، درد ناخوش، عرق بیش از حد، تغییر رنگ پا و تورم  همراه می باشد که باید اقدام به درمان آن نمود.

آب سرد

یکی از روش های عالی و طبیعی برای درمان سوزش کف پا استفاده از آب سرد می باشد. این کار سبب تسکین درد، بی حسی و بهبود تورم پا می شود. توجه داشته باشد که پای خود را به مدت طولانی در آب یخ قرار ندهید و از گذاشتن مستقیم یخ بر روی آن خودداری کنید.

یک تشت را از آب سرد پر کنید. چند دقیقه پاهای خود را در آن قرار دهید. آن گاه پای خود را از آب سرد بیرون آورید و بعد از یک دقیقه دوباره تکرار کنید. برای درمان سوزش کف پا این کار را چند بار در روز تکرار کنید.

زردچوبه

زردچوبه حاوی مقدار قابل توجهی کورکومین است و کمک می کند تا جریان و گردش خون در سراسر بدن بهبود یابد. همچنین زردچوبه دارای خاصیت ضد التهابی است و منجر به درمان سوزش کف پا خواهد شد.

برای درمان باید دو قاشق چای خوری زردچوبه را در لیوان آب گرم اضافه و هم بزنید. آن را بنوشید. این کار را دو بار در روز انجام دهید. همچنین می توانید دو قاشق غذاخوری زردچوبه را با مقداری آب مخلوط و به شکل خمیری در آورید. خمیر آماده شده را بر پاهای خود بمالید و زمانی که خشک شد، پاهای خود را با آب سرد بشویید.

ویتامینB3

ویتامین B3 به عنوان نیاسین شناخته می شود و یرای تقویت اعصاب، درمان داغ شدن کف پا و گردش خون بهتر استفاده می شود. این ویتامین در سبوس گندم، لوبیا، شیر، ماست، نخود فرنگی، بادام زمینی، زرده تخم مرغ و سبزیجات سبز موجود می باشد. همچنین می توانید برای درمان سوزش کف پا از مکمل های B3 نیز با مشورت پزشک استفاده کنید.

زنجبیل

زنجبیل دارای عامل فعال است و باعث گردش خون در بدن می شود. این مسئله داغ شدن و سوزش کف پا را درمان می کند. یک قاشق چای خوری زنجبیل را با چند قطره روغن نارگیل یا روغن زیتون گرم مخلوط و به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بر روی کف پاهای خود ماساژ دهید.

سه فنجان زنجبیل در طی روز بخورید. برای مصرف زنجبیل، باید درون یک فنجان آب جوش یک سانتی متر ریشه اضافه کنید.

زعتر

زعتر نیز باعث گردش خون و برطرف کردن سوزش کف پا می شود. این گیاه دارای خواص ضد میکروبی است.

یک مشت زعتر را داخل ۲ کاسه به میزان مساوی بریزید. آن گاه دو تشت یکی آب گرم و یکی آب سرد تهیه و کاسه های زعتر را درون آب بریزید و به هم بزنید.

آن گاه پاهای خود را به مدت ۳ الی ۵ دقیقه، درون تشت آب گرم قرار دهید و بعد از چند دقیقه، پاهای خود را در آب سرد قرار دهید. این کار را به مدت ۲۰ دقیقه انجام دهید. بهتر است آن را به مدت یک بار در روز انجام دهید.

سولفات منیزیم

سولفت نیز در درمان سوزش کف پا موثر است و التهاب و درد را کاهش می دهد. نصف فنجان سولفات منیزیم را در یک وان بزرگ آب گرم بریزید و به هم بزنید. پاهای خود را به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در آن قرار دهید. این روش را نیز یک بار در روز دنبال کنید.

خیار چنبر تلخ

در علم آیورودا، خیار چنبر تلخ برای درمان سوزش و داغی کف پا کاربرد دارد. چند تا برگ خیار چنبر را با آب مخلوط و نرم کنید. آن ها را له کنید تا از مخلوط برگ ها با آب، خمیر تشکیل شود. بر روی محل سوزش قرار دهید.

ماساژ

ماساژ نیز باعث افزایش گردش خون می شود و مانند یک آرام بخش عمل می کند. شما می توانید برای ماساژ پای خود از چند قطره روغن نارگیل، خردل یا زیتون استفاده کنید و آن ها را بر روی پا به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه ماساژ دهید. ماساژ در درمان درد پاشنه و کف پا نیز به شدت موثر است، بدین منظور بهتر است این کار را قبل از رفتن به بیرون و یا صبح خیلی زود انجام دهید تا از انجام آن نتیجه بگیرید.

سرکه سیب

سرکه سیب سبب می شود که بتوانید سطح PH بدن خود را حفظ کنید. برای این کار باید دو قاشق چای خوری سرکه سیب را به یک لیوان آب گرم اضافه و یک بار در روز میل کنید. همچنین برای سوزش کف پا نیز می توانید یک تشت را از آب گرم پر کنید و دو قاشق چای خوری سرکه به آن اضافه و به مدت ۲۰ دقیقه پاهای خود را در آن قرار دهید. این کار را به مدت ۲ بار در روز انجام دهید.

ورزش

ورزش نیز از جمله کارهایی است که می توانید برای درمان سوزش کف پا انجام دهید. این کار نیز موجب گردش خون می شود. به عنوان مثال پاهای خود را به مدت چند دقیقه بر روی شن و ماسه یا چمن قرار دهید یا راه بروید. همچنین می توانید تمرینات منظم مانند دویدن و راه رفتن را انجام دهید.

  • کفش بدون جوراب نپوشید. کفش مناسب بپوشید.
  • بهتر است از کفش طبی استفاده کنید.
  • از طب سوزنی برای درمان سوزش پا استفاده کنید.
  • از غذاهایی که دارای اسیدهای چرب ضروری یا مکمل های روغن ماهی هستند، استفاده کنید.
  • به پای خود استراحت دهید.

.
منبع: نصرینو | https://nasrino.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!