درباره توت ها و بذرهای ملین چه میدانید؟
توت ها و بذرهای ملین از اهمیت فوق العاده ای برای بدن برخوردارند که اگر به صورت صحیح و مطابق با مزاج مصرف شوند، موجبات سلامتی و نشاط بدن را فراهم میکنند.
.
انوع توت ها
- توتها مواد غذایی شیرینی هستند که هم به صورت تازه و هم به صورت خشک میتوان از آنها استفاده کرد.
- توتها دارای قند فراوانی هستند که ارزش غذایی فوق العاده بالایی دارند و انرژی زیادی را در بدن ایجاد میکنند، خصوصاً اگر خشک شده باشند که مقدار قند آنها افزایش مییابد.
- قندهای موجود در این گونه میوهها ساده است و بی ضرر و سریع جذب بدن میشود و انرژی فراوانی تولید میکند.
.
بذرهای ملین
- بذرهای ملین نیز از اهمیت فوق العاده ای برخوردارند، زیرا بر اثر خیس شدن، موسین فراوانی تولید میکنند.
- استفاده از این نوع بذرها سیستم گوارشی را بیمه میکند و از نفوذ اسید معده به جداره آن نیز جلوگیری میکند.
- بذرهای ملین همچنین حرکات دودی روده را افزایش داده و از یبوست جلوگیری میکنند.
- استفاده صحیح از این بذرها موجب سلامتی و نشاط انسان میشود.
.
آشنایی با مزاج توت ها و بذرهای ملین
مزاج و مصلح انواع توت
انواع توت | مزاج | درجه | مصلح |
توت سفید | گرم و تر | ۱-۲ | سکنجبین ترش برای افراد گرم مزاج یا جوارش کمونی (زیره ای) برای افراد سرد مزاج |
توت سیاه | گرم و تر | ۱-۲ | سکنجبین ترش یا جوارش کمونی |
توت فرنگی | سرد و تر | عسل | |
شاه توت | سرد و خشک | ۲-۱ | عسل، اب انار، انار، اطریفل صغیر |
تمشک | سرد و خشک رو به معتدل | ۲ | عسل |
توت خشک | گرم و تر | سکنجبین یا زیره |
.
مزاج و مصلح بذرهای ملین
انواع بذر ملین | مزاج | درجه | مصلح |
اسفرزه (اسپرزه) | سرد و تر | ۳-۲ | عسل و سکنجبین عنصلی |
بارهنگ | سرد و خشک | ۲ | عسل و مصطکی |
بالنگو | گرم و تر | ۱ | عسل یا شکر |
تخم ریحان یا تخم شربتی | گرم و تر | ۲-۱ | مرزنجوش |
تخم مرو | سرد و تر | – | عسل |
خاکشیر | گرم و تر | ۲ | کتیرا و عسل |
فرنجمشک | گرم و خشک | ۲ | بنفشه، سکنجبین، بالنگو، آب انگور یا کمی سرکه طبیعی |
قدومه | گرم و تر | ۲-۱ | زرشک یا عسل |
.
نکات
- بارهنگ دو نوع بزرگ و کوچک دارد که نوع بزرگ آن در خواص قوی تراز نوع کوچک است ولی منظور از بارهنگ در اصطلاح عام نوع کوچک آن میباشد.
- اگر فرنجمشک را در سرکه، آب انگور یا شربت بریزند مانع فاسد آن ها میشود.
منبع: کتاب مجموعه کامل دائره المعارف تغذیه
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir