در خصوص خواص و مزاج کاکائو در طب سنتی آمده است که :
- طبیعت کاکائو در طب سنتی گرم است
- به کاهش استرس کمک می کند.
- سرشار از چربی، فیبر غذایی، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و فسفر است
- افزایش احساس آرامش و رضایتمندی در افراد میشود.
- برای افرادی که مبتلا به آسم هستند، مفید است
- کاکائو چه به صورت پودر و چه به صورت شکلات سیاه میتواند به کاهش فشارخون بالا کمک کند.
- خواص ضدمیکروبی و تقویتکنندگی سیستم ایمنی آن برای پوست و دندانها سودمند است
- مصرف روزانه ۳۰ گرم شکلات تلخ فشار خون را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد وسبب افزایش حافظه نیز میشود.
- خوردن کاکائو تلخ میتواند دفعات سرفه و تاثیر سوء آن بر سیستم قلبی عروقی و اعصاب مرکزی را کاهش دهد.
- خون را بهبود میبخشد که این امر موجب شل شدن شریانها و عروق خونی شده و جریان خون را افزایش میدهد.
- کاکائو میتواند با تنظیم مصرف انرژی، کاهش اشتها و التهاب، افزایش اکسیداسیون چربی و احساس پری به کنترل وزن کمک کند.
- صرف متعادل آن برای پوست مفید است. به طور کلی آنتی اکسیدان های موجود در کاکائو از پوست در برابر بسیاری از عوامل بیماری زا محافظت می کند و از پیری زود رس پوست جلوگیری می کند.
.
توجه کنید که
- مصرف ناصحیح کاکائو باعث عوارض کبدی و قلبی میشود.
- کسانی که طبع گرمی دارند، باید از خوردن بیش از حد کاکائو و محصولات آن خودداری کنند.
- برای افراد دچار بیماری قند نیز خوردن کاکائو ممنوع است.
- مصرف طولانی کاکائو به دلیل داشتن برخی ترکیبات شیمیایی میتواند حالتی شبه به اعتیاد و در حقیقت ولع به خوردن شکلات را در افراد و به ویژه در خانمها و بیشتر در حوالی زمان قاعدگی ایجاد کند.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir