در خصوص خواص و مزاج برگ مو در طب سنتی آمده است که :
- این برگ در رفع نقرس و زردی موثر است.
- برای برطرف کردن اسهال خونی می توانید برگ های تازه مو را دم کرده و مصرف کنید.
- به دلیل فیبر فراوان می باشد که باعث می شود غذا به راحتی در بدن هضم شود.
- برای درمان زکام و عفونت های روده به عنوان یک ضدعفونی کننده گران بها شناخته شده است.
- خوردن دم کرده آن هنگامی که صورت قرمز می شود و پوست ملتهب است، اثرات بسیار مفیدی دارد.
- آنتی اکسیدان های موجود در برگ انگور همچنین باعث جلوگیری از رشد تومور در بدن فرد می شود.
- گرد برگ های جوان و خشک شده مو، اثر خوبی در رفع خونریزی های رحمی و تقویت مویرگ های بینی دارد.
- به عنوان یک شل کننده عضلانی در تمام قسمت های بدن کار می کند.
- برگ مو، سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است که برای سلامت قلب و کاهش وزن مفید هستند.
- ۲۵ گرم از برگ مو را در یک لیتر آب دم کنید. این دمنوش برای درمان بیماری هایی مانند اسهال و یرقان بسیار مفید است.
- چهار تا پنج گرم گرد برگ های خشک شده و جوان مو را با مقداری عسل یا شربت قند مخلوط کرده و برای بهبودی اسهال خونی، استفراغ و زخم معده مصرف کنید.
- ۳۰ گرم برگ جوان مو را به صورت تازه یا خشک کرده در یک لیتر آب میجوشانند و پس از صاف کردن، مانند چای روزی یک تا سه استکان مینوشند این دمنوش برای خونریزی معده مفید است.
- ایرانیان باستان برگ های انگور را برای مبارزه با انواعی از بیماری ها از جمله اسهال، درد معده، خون قاعدگی شدید، تب برفکی، التهاب کبد و ورم مفاصل مصرف می کردند.
.
توجه کنید که
- قبل از مصرف، برگ مو را با آب فراوان و تمیز بشویید و با قرار دادن در محلول آب و سرکه به مدت پنج دقیقه، آن را ضدعفونی کنید.
- سعی کنید برگ های انگور را با مرغ و سبزیجات خرد شده ترکیب کنید و سپس بپزید تا یک وعده غذایی غنی از پروتئین، فیبر، ویتامین و مواد معدنی داشته باشید.
- سرخ کردن برگ مو تا حدودی باعث تغییر برخی از مواد مغذی آن به خصوص ویتامین C می شود؛ بنابراین بهتر است آن را سرخ نکنید و به شکل دم پختی و آب پز مصرف کنید.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir