در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج عرق بادرنجبویه این گونه آمده است که:
- دارای طبیعتی گرم است.
- تقویت کننده قلب و اعصاب
- رفع تپش قلب
- رفع سرگیجه و عصبانیت ها و خستگی های روحی
- درمان بیماری های مختلف دستگاه تنفس، برخی حالات آسم
- درمان دردهای عصبی دندان
- رفع احساس صداهای مبهم در گوش
- درمان سردردهای یک طرفه سردرد و گوش درد
- بهبود استفراغ های دوران بارداری و کم خونی دختران جوان
- رفع تنگی نفس، نیرودهنده برای کسانی که دوره نقاهت را می گذرانند
- رفع ضعف عمومی افراد مسن و احساس کسالت عمومی
- بهبود احساس چنگ زدگی در معده
- رفع تندخویی دختران جوان و زنان ضعیف البنیه
- ضد تشنج و بیماری های ویروسی
- عرق گیاه بادرنجبویه بوی بد دهان را از بین میبرد.
- مسکن، ضد نفخ، مقوی معده، معرق و آرام کننده، نشاط آور و مفرح، تقویت حافظه، ضد اضطراب و افسردگی،
.
طریقه مصرف
- بزرگسالان روزی ۲ تا ۳ بار در روز هر بار ۱/۲ استکان در یک لیوان شربت و یا ۱/۲ استکان بعد از هر غذا واطفال ۲ تا ۵ سال ۱/۴ بزرگسالان، ۵ تا ۱۰ سال ۱/۳ و ۱۰ تا ۱۵ سال ۱/۲ بزرگسالان استفاده کنند.
- اگر می خواهید معده تان تقویت شود و یا افسردگیتان از بین برود روزانه دو فنجان در نوبت صبح و عصر از عرق بادرنجبویه میل کنید.
موارد منع مصرف
- افرادی که از اختلالات تیروئیدی رنج میبرند
- افرادی که دچار گلوکم یا همان آب سیاه هستند چشم
- آقایانی که دچار ورم در پروستات هستند
- خانمهای باردار و شیرده
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir