در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج عرق پونه این گونه آمده است که:
- عرق پونه در طب سنتی دارای طبیعت گرم و خشک است
- ضد سرماخوردگی است
- ضد برونشیت است
- درمان کننده رفلاکس معده
- درمان کننده اسید بالای معده
- درمان کننده سرفه های مزمن و خشک
- ضد عفونت روده های اسهالی است
- جهت درمان رفلاکس یک فنجان بعد از غذا همراه کمی گلاب میل شود
- برای درمان سرماخوردگی، زکام و سردردها استفاده میشود.
- از این عرق برای درمان خانگی سوء هاضمه می توان استفاده نمود.
- استفاده از این عرق گیاهی برای درمان گلو درد بسیار مفید است.
- جهت درمان سیاه سرفه یا سرفه های خشک و سرماخوردگی یک فنجان را با عسل شیرین کرده و سه وعده میل شود.
میزان مصرف
- بزرگسالان به میزان یک فنجان از آن را بعد از هر وعده غذایی میل کنند.
- برای کودکان بالاتر از دو سال نصف فنجان عرق پونه بعد از هر وعده غذایی استفاده شود.
- مصرف عرق پونه،برای کودکان زیر دوسال ممنوع است.
.
توجه کنید که
- عرق پونه، در زنان باردار ماهیچههای رحم را منقبض کرده و سبب سقط جنین می شود.
- زیاده روی در مصرف آن اعث تشدید سردرد شده، فشار خون و پمپاژ قلب را شدت میبخشد.موجب تشنج شده و برای معده و کلیه مضر است و باعث مسمومیت میشود.
طرز تهیه شربت عرق پونه
- پونه خشک شده را در ظرفی حاوی عرق پونه،خیس کنید و بگذارید ۲ ساعت بماند.
- سپس به مدت سه تا پنج دقیقه مخلوط گیاه و عرق پونه را در حرارت ملایم بجوشانید.
- اجاق گاز را خاموش و صبر کنید تا ترکیب گیاه و عرق پونه،به دمای متعادل (۵۰ درجه سانتیگراد) برسد.
- مخلوط گیاه و عرق پونه،را از صافی عبور دهید سپس عسل را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا شربت قوام بیاید.
- شربت را پس از سرد شدن داخل ظرف شیشهای بریزید و در یخچال بگذارید.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir