فصد خون

« راهنما و دانستنی‌ها »

⇠ در طب قدیم گاهی به منظور کم کردن زیادی خون و گاه برای انحراف خون از عضو آسیب دیده فصد صورت می گرفت. مثلا فردی که دچار التهاب و پرخونی ناشی از التهاب در عضوی می شد برای تقلیل درد و التهاب و پرخونی، فصد را در نزدیک ترین رگ محل درد انجام می داد و مقداری خون می گرفت، اما اگر منظور پیشگیری از درد باشد دورترین رگ را برای فصد انتخاب می کنند

⇠ فصد خون اگرچه برای بدن بسیار مفید است و افراد بسیاری آن را انجام می دهند اما قبل و بعد از این اقدام باید مراعات بسیاری موارد را کرد.

.

• نکات و بایدها و نبایدهای فصد خون

⇠ فصد رگ ، قدرتمندترین و موثر ترین شیوه درمان طب سنتی معرفی شده است که می تواند ، به یکباره بخش زیادی از خون فاسد را از بدن دفع کند و سمومی که سالها در بدن تجمع یافته است را از بدن بیرون کند.

⇠ در فصد رگ ، ابتدا موضع خاص آن (فصد 64 موضع دارد که هر کدام برای یک بیماری خاص و به شیوه ای خاص خونگیری می شود) با ماده بی حسی آماده می شود و سپس دستیار (پزشک ) با تیغ بیستوری استریل شکاف کوچک و سطحی به اندازه 3-2 میلیمتر در ورید ایجاد می کند و با مانورهای خاص (21 مانور دارد ) خونریزی به عمل می آید.

⇠ عملیات فصد درد چندانی ندارد و اگر تحت نظر پزشک حاذق صورت بگیرد عوارض و خطری ندارد (توجه بفرمائید ” پزشک حاذق” نه پزشکی که اطلاعات محدودی از طب سنتی دارد…) فصد اثرات درمانی عجیب و خارق العاده ای دارد اما اگر نابجا و بدون مورد تجویز شود بحرانهای جسمی ایجاد خواهد شد.

⇠ مصرف غذاهای سرد (لبنیات ، تخم مرغ، ماهی ، برنج، مرغ، خیار و کاهو ، کیوی ، گوجه فرنگی ، ماکارونی ،آش جو ، لوبیا ) قبل از فصد مجاز نیست.

⇠ مصرف رب انار و گلاب (6 واحد آب انار + یک واحد گلاب ) مسهل ها و منضج های گیاهی قبل از فصد (حداقل یک هفته ) ،بازده فصد را بسیار مطلوب می کند. از پزشک خود فهرست مسهل ها و منضج ها را بخواهید.

⇠ فصد تابع زمان و ساعت خاص است. جهت حصول نتیجه بهتراست، دقیقاً در زمانی که پزشک تعیین کرده است،انجام شود.

⇠ گرسنگی یا پرخوری و بی خوابی و کم خوابی سبب کاهش تاثیر فصد خواهد شد.

⇠ زنان در دوران بارداری نباید فصد کنند.

⇠ قبل و بعد از فصد استحمام طولانی و گرم و سونا و جکوزی جایز نیست.

⇠ زمان فصد آرامش روحی و عصبی و جسمی لازم است . در صورت داشتن استرس و ترس ، اضطراب و هیجان زیاد یا نشاط بیش از حد با پزشک و دستیار مشورت کنید.

– اگر قبل و زمان فصد ، تلخی دهان و خشکی دهان دارید اندکی رب انار و رب آلو بخورید.

⇠ اسهال ، ادرار زیاد ، تعریق فراوان قبل، استفراغ فراوان قبل از فصد نباید باشد.

⇠ تا 8 ساعت بعد از فصد دست خود را خم و راست نکنید.

⇠ موضع فصد قدری دردناک خواهد بود.(بطور طبیعی) از کمپرس گرم یا روغن میخک برای کاهش درد استفاده کنید.

⇠ در صورت خونریزی یک قطعه گاز استریل یا پارچه تمیز را روی موضع قرار دهید و با دست دیگر بیست دقیقه فشار نقطه ای و محکم وارد آورید.

⇠ تا 24 ساعت پانسمان را تعویض نکنید. پس از 24 ساعت تماس دست با آب بلامانع است.

⇠ مصرف غذای سنگین و چرب و پر خوری پس از فصد بسیار ضرر دارد.

⇠ پس از فصد حتی المقدور کمتر سر پا بایستید و پیاده روی کمتری داشته باشید.

⇠ فصد ایده آل 3 مرحله پشت سر هم طی چهارده روز است که هر بار به مقدار بیشتری سودا و بلغم و خون فاسد از بدن دفع می شود.

⇠ خواب پس از فصد تا 6 ساعت ممنوع است.

⇠ مصرف غذاهای شور و حمام گرم پس از فصد جایز نیست .(هر 8 ساعت یک لیوان شربت عسل تا سه روز) مصرف شربت عسل ، آب انار و گلاب مالت جو و شکر سرخ پس از فصد مفید است.

⇠ پس از فصد 5 شب ، بجای شام قدری گوشت گوسفند را کباب کنید (با روغن حیوانی یا روغن کنجد) و با سماق فراوان و لیمو ترش ( بدون نان و بدون برنج) خالی بخورید.

⇠ نباید به خون فصد نگاه کنید.

⇠ ندرتاً پس از فصد عوارضی نظیر تب و تپش قلب ، ازدیاد فشار خون ، اضطراب ، سردرد، سردی و لرز بدن ، رنگ پریدگی ، تهوع و … پیش می آید که پزشک شما را راهنمایی خواهد کرد. (این عوارض موقت و مقطعی بوده و جای نگرانی ندارد.)

⇠ غذاها و میوه جات و ادویه یا بسیار سرد یا بسیار گرم پس از فصد ممنوع و مضر بوده و بهتر است از اغذیه معتدل نظیر سکنجبین ، گلابی ، خورشت قیمه ، کرفس ، سیب ، شیر برنج ، سوپ جو و … استفاده کرد.

⇠ تا 48 ساعت پس از فصد مصرف تخم مرغ و غذاهای حاوی تخم مرغ ممنوع است.

⇠ غذاهای بسیار تند و تیز و بسیار ترش و بسیار شیرین تا 24 ساعت ممنوع است.

⇠ در صورت عطش و خشکی دهان پس از فصد مصرف ماء الشعیر و شکرسرخ هر 8 ساعت میل شود.

⇠ مصرف لبنیات و ماهی و ترشی جات پس از فصد تا 24 ساعت جایز نیست .

.

منابع:
.http://namnak.com

error: Alert: Content selection is disabled!!