در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج جوز هندی این گونه آمده است که:
- جوز هندی دارای طبیعت گرم و خشک است
- براى تقویت هاضمه نیز نافع است
- ضماد آن براى معالجه بیماریهاى آمیزشى کاربرد دارد
- برای درمان و تسکین بسیاری از دردها مفید شناخته شدهاست.
- در طب کره جوز هندى را براى مالش عضو بیمار مخصوصا در تسکین درد روماتیسم استعمال می کنند.
- خوردن آن براى اخراج اقسام کرم معده و روده و کرم کدو مفید است براى تقویت هاضمه نیز نافع است
- خواص ضدباکتریایی جوز هندی باعث شده بتواند باکتریهای مضر دهان را به طور موثر نابود کند و به شما کمک کند تا از پوسیدگی دندانهایتان پیشگیری کنید.
- بسیار لطیف و ملین طبع و محلل، مانع تخمه و مقوى اعضاء رئیسه خصوصا دماغ، مقوى حواس ناشتا جهت سهولت بریان کرده آن را با پوست جهت سرفه، خوردن جوز هندی مانع کرم معده است
- مقى بلغم و مسهل و جهت امراض بارده دماغى و عصبى مانند فلج، لقوه و سرفه، ضیق النفس، نفخ شکم و جذام مفید می باشد.
- مخلوطی از چند قطره روغن جوزهندی و عسل حالت تهوع، سوءهاضمه و اسهال شدید را درمان میکند
.
توجه کنید که
مصرف یکجای این ادویه به میزان بیش از چهار گرم میتواند موجب بروز حالت تهوع، توهم و در موارد شدیدتر بیهوشی شود. مصرف این مقدار از جوز هندی در کودکان مسمومیت شدید و مرگآور به همراه دارد.
مصلح
مصلح این ادویه پرخاصیت گشنیز است.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir