در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج هویج این گونه آمده است که:
- دارای مزاج گرم و تر است.
- سبب تقویت استخوان ها می شود.
- سبب تقویت سیستم ایمنی می شود
- کنترل کلسترول و قندخون را به همراه دارد.
- سلامت دهان و دندان از فواید آن است.
- یکی از راههای درمان کبد چرب استفاده از آب هویج، است.
- دارای مقادیر زیادی از ویتامین آ می باشد که به کبد کمک می کند تا سموم مختلف از بدن انسان خارج شود
- آب هویج نوعی سد دفاعی از بدن در مقابل بیماری ها و انواع التهاب ها ایجاد می کند و به این ترتیب از تشکیل سلول های سرطان سینه جلوگیری می کند.
- افزایش سوخت و ساز بدن را به همراه دارد. از آن جا که هویج مقوی معده و ملین طبع است تجویز آن در کسانی که به سبب ضعف معده دچار یبوست شدهاند، بسیار مناسب است
- منبع غنی از بتا کاروتن (ویتامین A) است که با پیشگیری از پیشرفت مشکلات تنفسی، سلامت ریه ها را بهبود می بخشد. همچنین سرشار از ویتامین C است که تاثیر آنتی اکسیدانی آن به پاک سازی ریه ها کمک کرده و مانع از کار افتادگی آنها می شود.
.
هویج پخته
مصرف هویج، به صورت پخته بهتر است. هویج ها وقتی پخته می شوند بتاکاروتن را آزاد می کنند. بتاکاروتن استخوان ها، سیستم ایمنی و بینایی را تقویت می کند. ما با پختن هویج، بتاکاروتن آن ها را آزاد می کنیم و به این ترتیب بدن به راحتی می تواند آن را جذب کند، به همین علت بهتر است آن را کمی بپزیم و بعد بخوریم.
مصلح هویج
انیسون و ادویه های گرم مصلح هویج، بر مبنای کتب طب سنتی اند
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir