تخم مرو دانه هایی است به اندازه دانه های شاهدانه و همرنگ با آن، سه وجهی با ظاهر براق. یک وجه از آن بزرگتر کلا دارای رگه ها یی به رنگ قهوه ای است که از قسمت پایین منشعب شده و سرتاسر دانه را فرا گرفته اند.
در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج تخم مرو این گونه آمده است که:
- مزاج تخم مرو گرم و خشک است.
- درمان سرفه می کند
- درمان بخش خارش گلو است
- باز کننده تارهای صوتی می باشد
- خلط آور است.
- تب بر می باشد.
- با گذاشتن یک بوته از آن در اتاق پشه و مگس به خاطر بوی آن وارد اتاق نمی شوند.
- تخم مرو به علت دارا بودن موسیلاژ فراوان بعنوان لینت بخش در بر طرف کردن خارش های گلو و سرفه استفاده سنتی دارد.
.
طریقه مصرف
با ریختن دانه ها روی شیر یا آب داغ دانه ها پف کرده و به صورت لزج در می آیند و اثری معجزه آسا در در مان سرفه و سینه درد که به علت بیماری آنفولانزا پدید می آید، دارند.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir