در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج نارگیل آمده است که :
- مزاج مغز نارگیل گرم و خشک و مزاج آب آن گرم و تر است.
- نارگیل بویژه آب آن ارزش غذایی بالایی دارد و جرم آن نیز در صورتی که به خوبی هضم شود، چاق کننده است.
- از مصرف آن خون خوبی برای بدن تأمین میشود.
- نارگیل در دفع مواد سرد بلغمی و سوداوی و بهبود بیماریهایی مانند سستی اعصاب، فلج، جنون، فراموشی و … موثر است.
- مصرف آن ضعف کبد را برطرف میکند.
- نارگیل برای افراد مسن نیز بسیار مفید است. چون با افزایش سن مزاج رو به سردی و خشکی میرود.
- خوش بو کننده دهان است.
- محرک قوای جنسی و افزایش دهنده مایع جنسی است.
- کلیه و کمر سرد مزاجها را گرم میکند.
- در رفع درد مثانه و سردی آن مفید است.
- مقوی حرارت اصلی بدن است و ازین طریق قوای بدنی را تقویت میکند.
- مصرف آن با شکر طبیعی مناسب است.
- جرم آن دیرهضم بوده و خون غلیظی از آن تولید میشود.
.
عوارض زیادهروی در مصرف نارگیل
- مصرف بی رویه نارگیل باعث ایجاد گرفتگی در مجاری اعضا میشود.
- مصرف افراطی آن باعث خشونت سینه و حنجره میشود.
موارد منع مصرف نارگیل
- افراد چاق و کسانی که میخواهند رژیم بگیرند نباید از نارگیل استفاده کنند مگر به جای یک وعده غذایی در حد کم
- افرادی که مزاج گرم دارند باید در مصرف نارگیل احتیاط کنند چون ممکن است مصرف نارگیل او را اذیت کند که در این حالت، میتوانند از میوه های ترش و ملس مانند انار یا لیمو استفاده کنند.
مصلح نارگیل چیست؟
هندوانه، عسل، میوههای ترش مانند لیمو و … مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج نارگیل هستند.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir