در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج مویز آمده است که :
- مزاج آن گرم و تر است.
- طبیعت مویز بنا به نوع انگور آن و شیرینی آن متغیر است. (مویز انگوری است که بر درخت خشک شده باشد.).
- مویز تقویت کنندهی کبد و چاق کننده میباشد.
- در سرد مزاجان موجب تحریک و تقویت میل جنسی میگردد.
- مویز هضم کننده غذا، گرم کننده کل بدن بخصوص کلیه و مثانه است.
- تحلیل برنده بادها و ضدنفخ است.
- تقویت کننده معده و ریه و کبد و کلیه و مثانه است.
- بازکننده انسداد عروق است.
- ادرار آور و ملین است.
- تولید کننده خون صالح و خوب است.
- موجب تنقیه و پاکسازی معده، روده، ریه و سینه از اخلاط چسبنده میشود و سرفه ناشی از بلغم را درمان میکند.
- افزایش حافظه و قدرت فهم، تسکین صفرا و دفع بلغم، کاهش غضب و اصلاح خلق و خو، خوشبو کردن تنفس از جمله خواص مویز است که در روایات به آن اشاره شده است.
- مداومت بر خوردن ۲۱ عدد مویز سرخ ناشتا موجب پیشگیری از بسیاری از بیماریهای سرد میشود.
- کشمش در خواص همانند مویز بوده و بهترین آن نوع سبز آن است که از انگور عسگری باشد.
.
بهترین نوع مویز کدام است؟
بر حسب انواع انگور مختلف است و بهترین آن پرگوشت، بزرگ، شیرین و کم دانهی آن میباشد؛ برعکس، نوع خشک، کم گوشت و پردانهی آن بدترین نوع مویز است.
عوارض مصرف زیاد مویز
- زیاد خوردن مویز در گرم مزاجان و سرزمینهای گرم سوزاننده خون و غلیظ کنده اخلاط، مولد بیماریهای سوداوی به خصوص طحال و مغز میباشد.
- زیاد خوردن آن موجب ضرر به کلیه است.
- افراط در مصرف مویز باعث افزایش قند، فشار و غلظت خون شده و برای بیماران دیابتی مضر میباشد.
- زیاده روی در مصرف مویز به علت داشتن کالری بسیار بالایی که دارد برای افراد چاق و مبتلا به چربی خون مضر است.
مصلح مویز چیست؟
خشخاش، عناب سکنجبین و آب میوههای ترش مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج مویز هستند.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir