در خصوص خواص و مزاج موز در طب سنتی این گونه آمده است که:
- مزاج آن گرم و تر است.
- موز به شرط آنکه کاملاً رسیده، نرم و شیرین باشد خواص زیادی دارد.
- موزهای وارداتی که کال وارد شده و با مواد شیمیایی ظاهر مناسبی پیدا میکنند بسیار مضرند.
- موزهای کال و سبز رنگ نیز دیرهضم بوده، معده را ضعیف کرده و خون را غلیظ میکنند.
- موز سالم و طبیعی غذاییت زیادی دارد و چاق کننده است.
- موز سبب تقویت قوای جسمی و جنسی میشود.
- جایگزین خوبی برای وعده غذایی محسوب میشود (در وعده صبحانه حتماً باید با عسل مصرف شود)، مخصوصاً کسانی که به وعده غذای کامل معمول دسترسی ندارند یا از برنامههای لاغری و گیاهخواری پیروی میکنند.
- موز، مفرح و نشاط آور است.
- برطرف کننده ضعف کلیه بوده و برای تقویت کلیهها مناسب است.
- موز برای افراد با مزاج سرد و خشک که از خوردنیهای گرم و تر بسیار نفع میبرند، مناسب است.
- موز تولید مایعات جنسی را زیاد کرده و محرک میل جنسی است.
- موز یکی از بهترین میوههای فصل پاییز است و افراد با مزاجهای سرد از این میوه که مزاج گرم دارد و موجب تولید حرارت در بدن میشود، نفع میبرند.
- برای افراد گرم و خشک و ساکنین مناطق گرم و خشک مفید است (به شرط قوت هاضمه)
.
عوارض مصرف زیاد موز چیست؟
- موز دیر هضم است و خون غلیظ و سوداوی تولید میکند.
- زیاد خوردن آن به خصوص در مزاج سرد و مرطوب و در سرزمینهای رطوبی، موجب تولید باد در بدن و خون غلیظ بلغمی و انسداد عروقی و ضرر به کبد میشود.
- ناشتا خوردن آن و نوشیدن آب بعد از آن بسیار مضر است.
- زیاده روی در مصرف آن به علت ایجاد یبوست توصیه نمیشود.
.
مصرف موز برای چه افرادی مضر است؟
- در افراد سرد و تر و مناطق با آب هوای مرطوب و افراد با معده ضعیف مضر است.
- افراد مبتلا به ناراحتیهای گوارشی
- افرادی که با مصرف این میوه یبوست میگیرند که باید احتیاط کرده و از ملینهایی مثل خاکشیر نیز استفاده کنند.
- افراد گرم و خشک که باید در خوردن آن احتیاط بیشتری داشته باشند.
مصلح موز چیست؟
نمک، عسل، مربای زنجبیل و سکنجبین مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج موز هستند.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir