دارابی

« راهنما و دانستنی‌ها »

در خصوص خواص و مزاج دارابی (پومیلو) که در منابع طب سنتی با نام‌های (چکوتره/جکوتره) نیز شناخته شده است، آمده است که :

  • دارای مزاج سرد و تر است.
  • دارابی، میوه‌ی مفیدی برای متعادل ساختن وزن بدن شمرده می‌شود و مقدار زیاد فیبر گیاهی‌اش، گرسنگی را فرو می‌نشاند.
  • یکی از معروف‌ترین رژیم‌های غذایی برای کاهش وزن، رژیم دارابی است. در این رژیم غذایی توصیه می‌شود که روزانه حداقل ۳ لیوان آب دارابی مصرف شود چون این نوشیدنی می‌تواند در بدن کالری بسوزاند.
  • اشتها را تقویت می‌کند.
  • عمل هضم را آسان می‌کند و ترشح شیره‌ی معده و کیسه‌ی صفرا را سرعت می‌بخشد.
  • در حفظ سلامت قلب و عروق بدن مؤثر است.
  • به تولید قند و مواد حیاتی مورد نیاز بدن کمک می‌کند.
  • فیبر گیاهی‌اش فراوان، ولی مقدار کالری‌اش جزئی است.
  • گل‌های دارابی، خاصیت ضدتشنج و لرز را دارد و دم کرده‌ی آن را موقع تشنج، زکام و تب می‌نوشند.
  • اگر صبح ناشتا بخورند، خواص ادرارآوری آن زیاد می‌شود و سموم را از بدن خارج می‌کند.
  • خون را تصفیه می‌کند و کلیه و کبد را پاک می‌سازد و خارش را درمان می‌کند.
  • ضد خونریزی بواسیر است.
  • مصرف قبل از خواب کمک می‌کند خواب بهتری داشته باشید و در نتیجه در کاهش علائم بی‌خوابی موثر است.
  • زنان باردار می‌توانند با مصرف از تورم پاهای خود بکاهند.
  • میوه‌ای خنک است و عطش را رفع می‌کند.
  • اختلالات مفصلی را درمان می‌کند.
  • برای کسانی که موهای سرشان می‌شکند، تجویز می‌شود.
  • برای کسانی که عفونت های ریوی و تب خیز دارند مفید است.
  • مصرف منظم با برنامه مشخص به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.
  • نوشیدن آب دارابی تازه گلودرد را درمان می‌کند.

.

مشخصات و ویژگی‎های دارابی

  • میوه‌ی بومی آسیای جنوب‌شرقی است.
  • درختی از تیره سدایبان جزو دسته مرکبات است که میوه‌اش بزرگتر از پرتقال و طعم آن ترش و شیرین است.
  • پومیلو بزرگترین میوه از خانواده مرکبات است.
  • رنگ میوه‌اش زرد و داخلش سبز یا قرمز رنگ و دارای پوستی ضخیم می‌باشد.

.

مصلح دارابی چیست؟

عسل مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج دارابی (پومیلو) است.

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!