در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج جعفری آمده است که :
- مزاج آن گرم و خشک است.
- جعفری برای کارکرد بهتر دستگاه گوارش مفید است (بخصوص در کسانی که معدههای سرد و رطوبتی و مشکلات گوارشی دارند).
- معده و کبد را تقویت میکند و بادها را تحلیل میبرد.
- جعفری اشتها آور است و توصیه میشود افرادی که کم اشتها هستند از تأثیر آن بهرهمند شوند.
- دم کرده گیاه جعفری برای رفع اخلاط سینه و مجاری ریوی، آبریزش بینی و تنگی نفس بخصوص در فصول سرد توصیه میشود.
- بوییدن و خوردن آن جهت سرماخوردگی، دفع رطوبت و سردی مغز مفید است.
- ضماد آن جهت تسکین درد و ورم بواسیر بکار میرود.
- گرم کننده کلیه و معده سرد و مقوی آنهاست.
- ادرارآور و پاککننده مثانه است و از آن برای دفع سنگ کلیه نیز استفاده میشود.
- در بهبود سرفه خشک نیز مفید است.
- جعفری باز کننده انسدادهای کبد و طحال است.
- در آقایانی که مشکل پروستات دارند، بخاطر خاصیت بازکنندگی مجاری ریز و ادرارآوری که دارد مفید است.
.
نکته مهم: گرم مزاجان باید در خوردن جعفری (به صورت روزانه و مداوم) جانب احتیاط را رعایت نمایند؛ جعفری میتواند سبب کاهش منی در گرم مزاجان شود.
.
مصلح جعفری چیست؟
- مصرف گیاه جعفری همراه گیاهان دیگری مانند کاسنی و بادرنجبویه مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج آن است.
- مصرف مقدار کمی ترشی طبیعی همراه با غذایی که در آن جعفری هست، باعث تعدیل مزاج غذا و جلوگیری از ضرر آن میشود.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir