پیاز

« راهنما و دانستنی‌ها »

خواص و مزاج پیاز در طب سنتی به شرح زیر می‌یاشد:

  • مزاج آن گرم و خشک است.
  • پیاز کاملاً پخته شده غذائیت زیادی دارد و شکم را نرم می‌کند.
  • برای ضعف اعصاب مفید است.
  • سبب تقویت نیروی جنسی می‌شود (مخصوصا اگر با گوشت چرب مصرف شود).
  • پختن پیاز با دنبه برای سرماخوردگی، ناراحتی‌های سینه، دفع اخلاط لزج از ریه‌ها مفید است.
  • بوی بد بعضی گوشت‌ها، حبوبات و سبزیجات با سرخ کردن آن‌ها همراه پیاز از بین می‌رود.
  • خوردن پیاز (مخصوصاً در سفر) مشکلات ناشی از آلودگی و اختلاف آب‌ها را از بین می‌‌برد.
  • پیاز سرخ شده در روغن (پیاز داغ) تولید منی و میل جنسی را افزایش می‌دهد.
  • پیاز برای سردمزاجان چاق مفید است زیرا موجب باز شدن مجاری گوارشی و پاکسازی معده و ریه و دفع بیشتر ادرار می‌شود.

بهترین نوع پیاز

  • بهترین نوع آن، سفید و بزرگ و آبدار آن است.
  • هرچه تندی و تیزی پیاز، بیشتر و شکل آن کشیده تر باشد، گرمی و خشکی بیشتری در بدن پدید می آورد.
  • پیاز گرد سفید از پیاز کشیده‌ی سرخ، به اعتدال نزدیک‌تر است و برای مصارف روزانه و در پخت و پز مناسب‌تر است.
  • پیاز گرد سفید در هنگام پوست کندن و خرد کردن نیز سوزش چشم کمتری ایجاد می‌کند.

.

مضرات زیاده‌روی در مصرف پیاز

  •  سبب فراموشی و تولید کرم در دستگاه گوارش می‌شود.
  • تأثیرات نامطلوبی بر حافظه دارد.
  • در گرم مزاجان، باعث ایجاد باد غلیظ، تشنگی و سردرد می‌شود (مخصوصاً تازه‌ی آن)
  • زیاده‌روی در مصرف پیاز خام به دلیل بخارزا بودن آن، برای سلامت مغز و چشم مضر است.

نکته مهم: پرهیز از غذاهای گرم که تولیدکننده صفرا هستند مانند پیاز برای جوانان لازم است.

چه مواردی باعث کاهش عوارض و ضررهای پیاز می‌گردد؟

  • شستن آن با آب و نمک و خوردن آن با سرکه (مصلح پیاز) که باعث افزایش خواص و مزاج گرمی آن می‌شود.
  • مصرف آب انار بعد از خوردن پیاز که موجب کاهش ضرر آن می‌شود.
  • جویدن باقلا، مغز گردو، نان برشته و جعفری بعد از پیاز که باعث از بین رفتن بوی بد آن می‌شود.

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!