ترب

« راهنما و دانستنی‌ها »

خواص و مزاج انواع ترب در طب سنتی بدین شرح است:

  • مزاج ترب‌ها گرم و تر است.

و از جمله خواص برگ و ریشه آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برگ ترب برای هضم غذا مفید است.
  • اشتها را کاهش می‌دهد.
  • برای رژیم های لاغری مناسب است.
  • باز کننده انسدادها مثل انسدادهای کبد می‌باشد.
  • برای کبد چرب مناسب است
  • مصرف متعادل ترب‌ها که مُدِرّ (ادرارآور) هستند برای افراد گرم و تر و سرد و تر مفید است، چون باعث کاهش رطوبت زیادی بدن و  سبکی و شادابی می‌شوند.
  • سبب دفع سنگ‎های کلیوی می‌شود.
  • ترب پخته به تنقیه و پاکسازی ریه از فضولات کمک می‌کند.
  • ترب قاعده آور و ادرار آور است.
  • مصرف ترب به همراه سکنجبین مکمل خوبی برای افزایش شیر مادران است.

.

نحوه مصرف ترب سیاه برای دفع سنگ کلیه

برای دفع سنگ‌های کیوی، ترب سیاه را با برگ و پوست و ریشه آبگیری کنید و در بازه زمانی کوتاه روزی ۲-۱ استکان مصرف کنید. بسیار نافع است.

.

مضرات زیاده روی در مصرف ترب

  • مصرف زیاد ترب برای معده‌های مرطوب نامناسب است، چون موجب نفخ و دل‌پیچه می‌شوند
  •  برای ناحیه چشم و سر زیان آور است.

.

مصرف ترب خصوصاً ترب سیاه به چه افرادی توصیه نمی‌شود؟

  • برای گرم و ترها، مصرف ترب سیاه مناسب نیست.
  • مصرف ترب به خانم های باردار توصیه نمی‌شود.

.

نکات مصرف انواع ترب

  • ترب سیاه برای مصرف در فصل پاییز مناسب است.
  • مصلح جهت هضم راحت و بهبود خواص و مزاج انواع ترب ، مصرف آن‌ها همراه نمک و عسل است.
  • مصرف ترب با زیره خیسانده شده در سرکه نیز برای کاهش نفخ ترب مناسب است.

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!