در طب سنتی، خواص و مزاج کره محلی به شرح زیر بیان گشته است:
- کره محلی گاو مزاج گرم و تر دارد.
- مصرف کره باعث تأمین رطوبت کافی برای بدن و جلوگیری از بروز یبوست میشود.
- کره محلی تازه و طبیعی برای تقویت اعصاب مؤثر است.
- مصرف کره برای صاف کردن صدا و رفع خشونت نای و حلق و بهبود سرفهی خشک مفید است.
- خوردن کره با شکر و خشخاش فوق العاده چاق کننده میباشد.
- مصرف کرده یا مالیدن کره بر بدن موجب تغذیه بدن و رفع خشکی پوست میشود.
- کره به تقویت بدن و همچنین به تقویت مغز و اعصاب کمک میکند.
- کره همچنین موجب نرم شدن ورمها و باز شدن انسداد مجاری میشود.
- پخته شدن جوش ها نیز از فواید مصرف کره محلی است.
- مصرف کره موجب تحلیل جوش و نضج بثورات میشود.
.
عوارض زیادهروی در مصرف کره محلی
زیاده روی در مصرف کره سبب ضعف و سستی دهانهی معده شده، همچنین اشتها را کم میکند.
.
مصرف کره محلی در چه افرادی توصیه نمیشود؟
- مصرف کره محلی برای افراد کم اشتها، افراد دارای معدههای مرطوب و افراد مبتلا به سستی فم معده و ترش معده مناسب نیست.
- افراد چاق و یا با مزاج گرم و خشک نیز نباید در مصرف کره زیاده روی کنند.
.
مقایسه کره محلی با سایر لبنیات
چربی کره محلی نسبت به سرشیر و خامه بیشتر است و خوب است که همراه عسل و یا شکر مصرف گردد تا خواص و مزاج آن بهبود یابد و از شدت عوارض آن کاسته شود.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir