خواص قراقروط (قره قوروت) یا سیاه کشک و مزاج آن در طب سنتی به شرح زیر است:
- مزاج قراقروط سرد و خشک است
- قراقروط (قره قوروت) برای حرارت معده و کبد، اسهال و تبهای صفراوی گرم مفید است.
- مصرف موضعی و مالیدنی آن میتواند برای ورمهای گرم مفید واقع شود.
- مصرف آن موجب تسکین تیزی صفرا و خون میشود (برای صفراوی مزاجان مفید است) و تشنگی را برطرف میکند.
- برای بهبود آفت دهان، زخمها و التهابهای دهان و لثه و تورم ته حلق توصیه میشود ( قره قروت را در کمی آب حل و قرقره کنند و سه تا پنج دقیقه در دهان بچرخانید)
- مصرف آن در آشهای ساده باعث مزهدار شدن غذا شده و برای مشکلات ناشی از غلبه صفرا و خون بسیار مفید است.
.
مصرف قراقروط (قره قوروت) برای چه افرادی مضر است و چه عواقبی در پی دارد؟
- برای معدههای سرد، افرادی که قرقر شکم و نفخ دارند مضر است.
- برای افراد سرد و خشک مضر است
- زیاده روی در مصرف آن موجب نفخ و قولنج میگردد.
.
مصلح قراقروط چیست؟
ادویهجات گرم مانند زیره و سیاه دانه، مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج قراقروط (قره قوروت) میباشند.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir