شیر

« راهنما و دانستنی‌ها »

شیر دارای مزاج گرم و تر و خواص بی‌شمار است، که در زیر به بخشی از آن‌ها اشاره می‌گردد:

  •  شیر به تنهایی یک غذای کامل است.
  • شیر تازه مقوی، چاق کننده و مناسب رشد است. بنابراین مصرف متعادل آن برای اطفال، افراد در حال رشد، افراد مسن و خانم‌های باردار توصیه می‌شود.
  • موجب تقویت قلب می‌گردد.
  • شیر سبب افزایش تولید منی و تقویت نیروی جنسی می‌شود.
  • مصرف شیر به صورت شیر برنج و فرنی، موجب طولانی شدن عمر و خوش رنگی صورت می‌شود.
  • مصرف شیر با خرما نیز چاق کننده است.
  • شیر برای سوداویان و صاحبان مزاج سرد و خشک و معتادین به تریاک و سالمندان مفید است.
  • مصرف شیر برای افراد با مزاج خشک بسیار مفیدتر و لازم‌تر است چون مانع تشدید خشکی می‌شود و رطوبت بدن را تأمین می‌کند.

.

بهترین نوع شیر، چه شیری است؟

بهترین نوع شیر، شیر گاو جوان و سالم است که علوفه طبیعی مصرف کرده و مواد شیمیایی و نگهدارنده به شیر آن اضافه نشده باشد.

.

مناسب‌ترین فصل برای مصرف شیر، چه فصلی است؟

مناسب ترین فصل برای مصرف شیر در جوانان، بهار و در پیران، تابستان می‌باشد.

.

 مصرف شیر در چه مواردی توصیه نمی‌شود؟

مصرف شیر برای معده های ضعیف و کسانی که سنگ کلیه و مثانه دارند توصیه نمی‌شود.
مصرف شیر سرد و ناشتا خوردن شیر، مضر معده و اعصاب بوده و موجب نفخ و سردرد می‌شود.
خوردن آن به همراه چیزهای ترش و شور و همچنین ماهی و گوشت مضر می‌باشد.
اضافه کردن مقداری گلاب طبیعی به شیر از عوارض آن کم می‌کند.

.

نحوه صحیح جوشاندن شیر

به اندازه یک چهارم شیر موجود به آن آب اضافه کنید و روی شعله بگذارید تا جوش بیاید. شعله را کم کنید تا شیر ملایم بجوشد و آب اضافه شده به آرامی تبخیر شده و به حجم اولیه برسد.

.

مقایسه شیر با سایر لبنیات

این را نیز بدانید که شیر ترکیبی از سه جزء روغنی، پنیری و آبی است. در دوغ و ماست ترش جزء آبی و پنیری بیشتر است و قسمت روغنی حذف شده است. برعکس در کره، خامه و سر شیر جزء روغنی بسیار زیاد است. در پنیر و کشک جزء پنیری بیشتر از سایر اجزاء است. هر کدام از اجزاء خواص منحصر به فردی دارد که باعث تنوع خواص لبنیات شده است.

.

مصلح شیر برای گرم مزاجان و سردمزاجان چیست؟

  • مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج شیر برای افرادی که مزاج‌شان گرم است، مصرف آن همراه با مقدار کمی شکر یا قند است.
  •  مصلح شیر برای افرادی که مزاج سرد دارند، مصرف آن بصورت گرم و به همراه عسل یا پودر زنجبیل یا دارچین است.

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!