در طب سنتی، خواص و مزاج عناب این گونه بیان شده است:
- عناب طبعی معتدل و کمی سرد دارد.
.
خواص درمانی عناب
- عناب خوابآور خوبی است، اعصاب را آرام میکند و تقویت کننده مغز و حافظه است.
- مناسب برای سلامتی بدن، یبوست و لاغری، تقویت سیستم ایمنی بدن و معده
- عناب در کنترل چربی، فشار خون و قند خون نیز چارهساز است.
- در طب ایرانی عناب را چاق کننده بدن و مقوی معده و کبد میدانند.
- عناب در کنترل آلرژیهای فصلی، خارش و کهیر نیز موثر است.
- عناب منبع خوب ویتامین C و روی، دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی، مقوی سیستم ایمنی، معده و کبد، تصفیه کننده خون و رافع یبوست، سرماخوردگی و بیماری های ریوی است.
- مصرف عناب باعث کاهش حرارت بدن می شود.
- سلول های مغزی را شستشو می دهد.
- مانع پیری پوست می شود.
.
درمان آبریزش بینی با فالوده عناب
این فالوده در کاهش خارش و علایم کهیر، همچنین در درمان سرفه های خشک و آبریزش بینی نیز مفید است. روش آماده کردن یک فالوده سیب و عناب خوب به صورت زیر است:
- چند عدد عناب را به همراه سیب خرد شده روی شعله ملایم بپزید.
- سپس عنابها را با پشت قاشق شیرهکشی کنید و تفاله را دور بریزید.
- اکنون فالوده آماده است.
.
مضرات عناب
- زیاده روی در خوردن عناب باعث کم شدن غرایز جنسی میشود.
- عناب در اشخاص سرد مزاج، تولید گاز و نفخ میکند و این گونه افراد باید عناب را با مَویز میل نمایند.
- عناب موجب ازدیاد ویتامین k میشود که در نتیجه آن خون غلیظ میشود بنابراین مصرف زیاد آن برای افرادی که دچار غلظت خون هستند، توصیه نمیشود.
- افرادی که از نفخ بیش از حد، انگلهای رودهای و خلط بیش از حد رنج میبرند، بهتر است قبل از مصرف عناب با پزشک مشورت کنند.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir