در طب سنتی، خواص و مزاج چلغوز این گونه بیان شده است:
- این دانه طبع بسیار گرم و خشکی دارد.
- چلغوز دانه میوه نوعی صنوبر است که بومی پاکستان، افغانستان و شمال شرق ایران است. قهوهای رنگ بوده و شبیه به هسته خرما است.
- چلغوز دانهای پرچرب است و روغن آن همچون روغن زیتون از افزایش کلسترول بد خون جلوگیری میکند
- حملات قلبی را کاهش میدهد.
- کاهنده اشتها است و دردهای عضلانی، خستگی مفرط، تنش و اضطراب را برطرف میکند.
- برای شادابی و سلامت پوست و تقویت چشم نافع است.
.
ملاحظات مصرف چلغوز
دانه چلغوز به خصوص برای افرادی که مزاج خشک دارند همچون صفراوی ها و سوداوی ها مناسب نیست.
.
چلغوز را چطور و برای چه مصرف کنیم؟
- برای افرادی که سرد هستند و میلی به روابط جنسی ندارند، مصرف چلغوز توصیه می شود و موجب افزایش قوای جنسی در آن ها می شود.
- موجب افزایش عملکرد مغز و تقویت حافظه می شود.
- افرادی که کمبود اسپرم دارند چلغوز را همراه با بادام هندی روزانه مصرف نمایند.
- از دیگر خواص چلغوز، درمان تیرگی پوست است. برای رفع تیرگی پوست، مغز چلغوز را نرم کنید و به صورت پماد روی پوست یا صورت بمالید و پس از یک ساعت با آب ولرم بشویید. (مغز چلغوز بسیار چرب است و به راحتی به شکل پماد یا خمیر در می آید.)
- چلغوز را در سرکه خیس کنید و سپس میل نمایید. درمان بسیار خوبی برای از بین رفتن مشکلات کبد می شود.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir