خواص و مزاج ماش در طب سنتی بدین شرح است:
- مزاج ماش با پوست، سرد و خشک است.
- مزاج ماش پوست کنده معتدل است.
- باعث تسکین حرارت صفرا و خون میشود.
- ماش ارزش غذایی بالایی دارد و خون خوبی از آن تولید میشود.
- ماش پوست کنده برای رفع یبوست و با پوست آن برای درمان اسهال مفید است.
- ماش برای تقویت بینایی و اعصاب مفید است.
- ماش بهتر است تفت داده شده سپس در آب جوش طبخ شود.
- ماش را با آب مرغ یا گوشت طبخ کنید و برای تسکین سرفه اعضای خانواده از آن استفاده نمایید.
.
مصرف ماش در چه زمان و برای چه افرادی مفید است؟
مصرف ماش در فصل بهار و تابستان، در سرزمینهای گرم، برای افراد گرممزاج و دارای تب گرم مفید است.
.
روش تهیه حسوی ماش :
دو پیمانه ماش را تفت دهید، سپس در آب جوش ریخته و آب گوشت یا مرغ را هم به آن اضافه کنید، صبر کنید تا خوب پخته شود.
می توانید برای مزه دار شدنش از کمی آبغوره استفاده نمایید.
.
مضرات مصرف ماش
- دیرهضم میباشد به خصوص اگر پوست آن را کامل نگرفته باشند.
- مصرف بیش از اندازه آن به دلیل طبع سرد و خشک، مایع منی را کم میکند و نیروی جنسی را تضعیف میکند.
افراط در مصرف ماش، برای دندانها مضر است.
.
مصلح ماش
روغن بادام شیرین و ادویههایی مثل سماق، تخم کافشه، خردل، دارچین، زنجبیل، زیره، فلفل و میخک مصلح ماش هستند.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir