ماش

« راهنما و دانستنی‌ها »

خواص و مزاج ماش در طب سنتی بدین شرح است:

  • مزاج ماش با پوست، سرد و خشک است.
  • مزاج ماش پوست کنده معتدل است.
  • باعث تسکین حرارت صفرا و خون می‌شود.
  • ماش ارزش غذایی بالایی دارد و خون خوبی از آن تولید می‌شود.
  • ماش پوست کنده برای رفع یبوست و با پوست آن برای درمان اسهال مفید است.
  • ماش برای تقویت بینایی و اعصاب مفید است.
  • ماش بهتر است تفت داده شده سپس در آب جوش طبخ شود.
  • ماش را با آب مرغ یا گوشت طبخ کنید و برای تسکین سرفه اعضای خانواده از آن استفاده نمایید.

.

مصرف ماش در چه زمان و برای چه افرادی مفید است؟

مصرف ماش در فصل بهار و تابستان، در سرزمین‌های گرم، برای افراد گرم‌مزاج و دارای تب گرم مفید است.

.

روش تهیه حسوی ماش :

دو پیمانه ماش را تفت دهید، سپس در آب جوش ریخته و آب گوشت یا مرغ را هم به آن اضافه کنید، صبر کنید تا خوب پخته شود.
می توانید برای مزه دار شدنش از کمی آبغوره استفاده نمایید.

.

مضرات مصرف ماش

  • دیرهضم می‌باشد به خصوص اگر پوست آن را کامل نگرفته باشند.
  • مصرف بیش از اندازه آن به دلیل طبع سرد و خشک، مایع منی را کم می‌کند و نیروی جنسی را تضعیف می‌کند.
    افراط در مصرف ماش، برای دندان‌ها مضر است.

.

مصلح ماش

روغن بادام شیرین و ادویه‌هایی مثل سماق، تخم کافشه، خردل، دارچین، زنجبیل، زیره، فلفل و میخک مصلح ماش هستند.

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!