خواص و مزاج ارزن در طب سنتی بدین قرار است:
- مزاج آن سرد و خشک است.
- از خاصیت خشک کنندگی و قبض موجود در ارزن میتوان برای خشک کردن رطوبات بدن، بند آوردن خونریزی زیاد ماهانه یا پس از زایمان و یا خونریزیهای گوارشی، همچنین افتادگی مثانه و رحم به صورت استعمال موضعی (نشستن در محلول حاوی جوشانده صاف شده ارزن) و خوراکی بهره برد.
- ارزن ادرار آور است.
- اگر به خوبی هضم شود، برای تقویت بدن بسیار مناسب است.
- مصرف ارزن به همراه شیرینیهای طبیعی و حلواها برای کسانی که هضم خوبی دارند، بسیار مقوی و خونساز است.
- پختن آن در شیر و شیرین کردن آن با عسل یا شکر نیز مناسب است.
.
عوارض زیاده روی در مصرف ارزن
- زیاده روی در مصرف ارزن (بویژه در معده های ضعیف و افراد سرد و خشک) تولید خون سوداوی میکند.
.
مصرف ارزن برای چه افرادی مناسب نیست؟
- خانم های باردار و شیرده
- افراد دارای معده ضعیف
- افراد سرد مزاج
.
مصلحات ارزن
شیر محلی تازه، عسل، کنجد، روغن زیتون و شکر مصلحات ارزن هستند.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir