ارزن

« راهنما و دانستنی‌ها »

خواص و مزاج ارزن در طب سنتی بدین قرار است:

  • مزاج آن سرد و خشک است.
  • از خاصیت خشک کنندگی و قبض موجود در ارزن می‌توان برای خشک کردن رطوبات بدن، بند آوردن خونریزی زیاد ماهانه یا پس از زایمان و یا خونریزی‌های گوارشی، همچنین افتادگی مثانه و رحم به صورت استعمال موضعی (نشستن در محلول حاوی جوشانده صاف شده ارزن) و خوراکی بهره برد.
  • ارزن ادرار آور است.
  • اگر به خوبی هضم شود، برای تقویت بدن بسیار مناسب است.
  • مصرف ارزن به همراه شیرینی‌های طبیعی و حلواها برای کسانی که هضم خوبی دارند، بسیار مقوی و خونساز است.
  • پختن آن در شیر و شیرین کردن آن با عسل یا شکر نیز مناسب است.

.

عوارض زیاده روی در مصرف ارزن

  • زیاده روی در مصرف ارزن (بویژه در معده های ضعیف و افراد سرد و خشک) تولید خون سوداوی می‌کند.

.

مصرف ارزن برای چه افرادی مناسب نیست؟

  •  خانم های باردار و شیرده
  • افراد دارای معده ضعیف
  • افراد سرد مزاج

.

مصلحات ارزن

شیر محلی تازه، عسل، کنجد، روغن زیتون و شکر مصلحات ارزن هستند.

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!