خواص و مزاج هندوانه در طب سنتی این گونه بیان میشود:
- مزاج هندوانه سرد و تر است.
- مدرّ ادرار است و در درمان سنگ کلیه مفید است.
- هندوانه موجب تسکین تیزی صفرا و خون میشود.
- از تشنگی میکاهد.
- تولیدکنندهی خون رقیق و بلغم شیرین است و به همین دلیل رطوبت بدن را افزایش میدهد.
- مصرف هندوانه با سکنجبین برای رفع یرقان و صفرای سوخته، مفید است.
- مصرف هندوانه با شیر خشت برای تب و دفع خلط مفید است.
- مربای پوست هندوانه با عسل و شکر جهت وسواس، درد سینه، ضعف معده و تقویت هاضمه مفید است.
.
بهترین نوع هندوانه
- هندوانه انواع مختلفی دارد و بهترین آن، نوع رسیده، شیرین، شاداب، شکننده، و بی ریشهی آن است
.
بهترین زمان مصرف هندوانه
- بهترین زمان مصرف هندوانه بین دو وعدهی غذا میباشد (زمانی که غذای وعده اول از معده تخلیه شده است).
.
مصرف هندوانه برای چه افرادی مضر است؟
- هندوانه در بدن افراد با غلبه صفرا به سرعت تبدیل به صفرا میشود. لذا مصرف آن به صفراوی مزاجان و کسانی که دچار تب شدهاند، توصیه نمیشود.
- هندوانه برای مزاج سرد و در آب و هوای سرد و فصل زمستان مضر است، چون موجب ضعف نیروی جنسی و درد مفاصل میگردد.
.
مصرف هندوانه در چه زمان مضر است؟
- خوردن هندوانه بلافاصله بعد از غذا موجب فاسد شدن هضم میگردد.
- مصرف ناشتای هندوانه مخصوصاً در هوای گرم برای غلبه بر تشنگی زیان آور است.
.
مصلح هندوانه
مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج هندوانه ، مصرف آن همراه عسل است.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir