خواص و مزاج میخک در طب سنتی بدین قرار است:
- مزاج آن گرم و خشک است.
- مداومت در مصرف آن با شیر تازه باعث تحریک قوای جنسی میشود.
- برای لطیف کردن و زود هضم شدن غذا از میخک به عنوان ادویه استفاده میشود. عطر و طعم بینظیری به غذا میبخشد.
- ادویه مناسبی برای غذاهای نفاخ و تولید کننده ریاح است و ریاح تولید شده از غذا را به تحلیل میبرد.
- محلولی از آبلیمو و سایر ادویهجات مانند میخک، زنجبیل، دارچین و … برای خواباندن ماهی بسیار مناسب است.
- میخک مقوی قلب، مغز و کبد است. برای تقویت فکر و ذهن مفید است.
- مقوی قوای جنسی است.
- به منظور رفع سردرد سرد و مرطوب، فالج، نزله و سکته مفید است.
- در درمان اکثر بیماریهای سرد و تر اعصاب و مغز مفید است.
- برای سوداوی مزاجها و کسانی که بیماری ناشی از غلبه سودا دارند بکار میرود.
- مقوی لثه و بهبود درد دندان ناشی از سردی است. گذاشتن میخک روی دندانی که درد میکند، باعث بی حس شدن و کاهش درد آن می شود.
- مزمزه آن باعث رفع بوی بد دهان میشود.
- به چشم کشیدن یا خوردن آن باعث تقویت بینایی میشود.
- تنگی نفس و سرفه سرد و مرطوب با مصرف میخک بهبود مییابد.
- در بهبود بیماری وسواس مفید است.
- همچنین رافع ترس و حشت است و باعث شجاعت میشود.
- موجب تقویت کلیه سرد و طحال است.
- مقوی و گرم کننده رحم سرد است.
- در رفع بیماریهای سرد اعضای تناسلی مانند درمان قطره قطره آمدن ادرار بکار میرود.
- محلل ورمهای سرد و تسکین دهنده دردهای سرد است.
.
عوارض مصرف زیاد میخک
- رقیق نموندن خون و افزایش خونریزی
- کاهش سطح قابل ملاحظهای از قند خون
- ایجاد آلرژی و واکنشهای حساسیتی
- ایجاد مشکلات تنگی نفس و حواس پرتی
- آسیب جدی به کلیه و رودهها
مصلح میخک چیست؟
صمغ عربی مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج میخک است.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir