زنیان

« راهنما و دانستنی‌ها »

خواص و مزاج زنیان در طب سنتی بدین قرار است:

  • مزاج آن گرم و خشک است.
  • خشک‌کننده و تحلیل برنده رطوبات است، به این دلیل برای کسانی که بعد از غذا به نفخ دچار می‌شوند، با مصرف آن درمان می‌شوند.
  • ترش کردن و بازگشت غذا به معده را درمان می‌کند.
  • زنیان ضد نفخ و باد شکن است.
  • در رفع سکسکه، درد و پیچش روده ناشی از باد مؤثر است.
  • زنیان سبب پاکسازی ریه و دفع چرک‌ها و رطوبات آن می‌شود.
  • زنیان ملین است. مخصوصاً برای کسانی که به دلیل رطوبت و سردی، روده‌های آن‌ها دچار سستی و سنگینی شده است، می‌تواند حرکات روده را تسهیل کرده و موجب رفع یبوست شود.
  • با عسل به منظور درمان احتباس ادرار و خارج کردن کرم معده مفید است.
  • زنیان سبب تقویت روده ها، معده سرد وکبد سرد می‌شود.
  • اگر ناشتا خورده شود سنگ کلیه و مثانه را از بین می‌برد.
  • زنیان هم ادرارآور و هم قاعده آور است.
  • زنیان برای باز کردن انسدادهای داخل بعضی از اعضا مخصوصاً کبد مفید است. مخصوصاً در افرادی که کبدهای سرد و رطوبتی دارند. بسیاری از کبدهای چرب جزء این دسته هستند.

عوارض مصرف زیاد زنیان چیست؟

  • سردرد، تهوع و استفراغ در گرم مزاجان
  • تیری دید یا اصطلاحاً تیرگی بینایی
  • زردی پوست
  • کاهش دهنده شیر مادران
  • کاهش دهنده و خشک کننده منی

.

مصرف زنیان برای چه افرادی توصیه نمی‌شود؟

  • افراد گرم مزاج
  • افراد مبتلا به حساسیت پوستی و آلرژیک
  • افراد مبتلا به بیماری‌های کبدی
  • زنان باردار و شیرده
  • کودکان و نوزادان

مصلح زنیان چیست؟

گشنیز و باقلای تازه مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج زنیان هستند.

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!