زعفران

« راهنما و دانستنی‌ها »

خواص و مزاج زعفران در طب سنتی بدین قرار است:

  • مزاج آن گرم و خشک است.
  • زعفران یکی از ارزشمندترین گیاهان ایرانی است که در کنار خواص بی‌نظیر با رنگ و رایحه‌ای مطبوع و منحصر به فرد لقب طلای سرخ را گرفته است.
  • اغلب دوست داران زعفران تأثیر آن را در ایجاد نشاط و خنده‌آوری تجربه کرده‌اند.
  • از خواص زعفران می‌توان به تقویت حافظه، تحریک قوای جنسی، تقویت حواس، کمک به هضم غذا، تحلیل مواد زائد بدن، تقویت کبد، روده و دستگاه تنفسی اشاره کرد.
  • زعفران نشاط آور، موجب شادی و سرور و تقویت حواس و نیکوکننده رنگ رخسار است.
  • زعفران تقویت کننده قلب و معده است و برای درمان بی‌خوابی‌هایی که منشأ تحریکات مغزی دارد مفید است.
  • خوردن چای زعفران باعث هضم بهتر غذا می‌شود.، قوای جنسی را تقویت می‌کند.
  • کبد سرد را تصفیه و تقویت می‌کند.
  • زعفران سردی و رطوبت مغز را دفع می‌کند، همچنین انسدادهای مغزی را از بین می‌برد.
  • زعفران رطوبات زائد بدن از جمله رطوبت معده را تحلیل می‌برد.
  • زعفران ادرار آور است و سبب پاکسازی کلیه و مثانه از سنگ‌ها است.
  • زعفران با تنقیه و پاکسازی ریه از فضولات موجب تقویت ریه می‌شود.
  • موجب رسیدن اثر داروها به قلب و سایر اعضا می‌شود.

.

نکات مهم در مصرف زعفران

  • زعفران با معده خالی نباید مصرف گردد زیرا برای معده و روده مضر خواهد بود.
  • دمنوش زعفران باید به رنگ لیمویی باشد (دمنوش‌های غلیظ و سرخ رنگ عارضه ایجاد می‌کنند).
  • مصرف سه الی پنج گرم زعفران در ماه برای هر فرد مناسب و مجاز است.

ویژگی‌های زعفران اصل چیست؟

  • سرشاخه‌های کلاله زعفران سه‌شاخه و قسمت بالای آن شیپوری بوده که هرچه پایین‌تر می‌آید باریک‌تر می‌شود ضمن اینکه دارای مقداری طعم تند است؛
  • اگر زعفران شیرین باشد به این معناست که کاسب برای افزایش وزنش مقداری عسل یا شکر به آن افزوده است.
  • رنگ زعفران مرغوب، زرد مایل به نارنجی قرمز است.
  • در ضمن زعفران بوی بسیار مطبوع و نافذی دارد به‌طوری که هر چه بوی زعفران بیشتر باشد، یعنی تازه‌تر است.
  • نباید فراموش کرد که بوی کم نشانه کهنه بودن زعفران یا خالص نبودن آن است.
  • تشخیص زعفران تقلبی از اصلی در آزمایشگاه به سادگی انجام می شود ولی زمانی که برای خرید زعفران به بازار می‌روید عموماً زعفران بسته‌بندی شده به شما داده می‌شود در نتیجه صرفاً از ظاهر آن باید تقلبی یا اصل بودن آن را تشخیص داد.
  • بهترین کاری که می‌توانید در خرید زعفران انجام دهید این است که نوعی از زعفران که بخش سفید و قرمز آن همراه هم است (به اصطلاح “دسته”) را خریداری نمایید. در این حالت امکان تقلب (بویژه تقلب در ظاهر) بسیار کاهش پیدا می‌کند.
  • در کتب طبی ذکر شده که بهتر است هنگام مصرف زعفران اندکی بخش سفید آن نیز همراهش باشد، زعفران به این شکل مرغوبیت و تازگی خود را به مدت طولانی‌تری حفظ می‌کند.

مصرف زیاد زعفران برای چه افرادی مضر است؟

  • گرم مزاج‌ها بویژه افراد با مزاج گرم و خشک که از مصرف زیاد زعفران دچار حالت تشویش، بی‌خوابی، حالت تهوع و … می‌شوند.
  • خانم‌های باردار که به دلیل خاصیت قاعده آوری زعفران ممکن است دچار سقط جنین شوند و باید کلاً از مصرف زعفران در سه ماه اول بارداری اجتناب کنند.
  • افراد چاق و دارای اضافه وزن بالا، به دلیل خاصیت اشتها آوری زعفران
  • افرادی که دچار تعریق کف دست می‌شوند.

عوارض مصرف زیاد زعفران چیست؟

  • سرگیجه، احساس تهوع و در بعضی موارد استفراغ
  •  کاهش تعداد ضربان قلب
  • آسیب دیدن کلیه‌ها و اعصاب
  • کاهش شدید فشار خون
  • رقیق شدن خون
  • کاهش اشتها
  • سردرد و اختلال حواس
  • خون‌ریزی از بینی و پلک‌ها
  • زردی پوست

مصلح زعفران چیست؟

انیسون و سکنجبین مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج زعفران هستند.

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!