خواص و مزاج زردچوبه در طب سنتی بدین قرار است:
- مزاج زردچوبه گرم و خشک است.
- امروزه به عنوان یکی از پرطرفدارترین افزودنیها در آشپزی بکار میرود.
- از مهمترین خواص زردچوبه رفع گرفتگیهای کبد است.
- اگر در غذایی که زردچوبه بکار رفته آبلیمو نیز اضافه شود، برای درمان کبد چرب بسیار مفید است.
- جویدن این گیاه در دهان برای تسکین درد دندان مفید است، البته اگر کمی تفت داده و به صورت گرم و نرم شده استفاده شود.
- ذرات گرد این گیاه برای خشک کردن زخمها و رفع درد ورم آنها، مفید است.
- کوبیده آن (پودر زردچوبه) جهت بندآمدن خونریزی زالو بکار میرود.
- بستن زردچوبه به محل ورمها باعث کاهش درد آن و تحلیل ورم میشود .
- مصرف مناسب آن برای تقویت چشم مفید است.
نکته مهم: زردچوبه ضمن خواصی که دارد، نباید با داروهای ضدانعقاد مصرف شود و بهتر است هفت روز قبل از هر عمل جراحی، مصرف آن به حداقل برسد.
.
مقدار مناسب مصرف زردچوبه
میزان مصرف ادویههایی مانند زردچوبه، جهت بهرهمندی از خواص آن، نباید بیش از هفت گرم باشد.
.
مصرف زردچوبه برای چه افرادی مناسب نیست؟
- بیماران با سابقه سنگ کیسه صفرا
- مبتلایان به زخم معده
- مبتلایان به بیماریهای قلبی
- افراد گرم مزاج
.
مصلح زردچوبه چیست؟
آب لیمو و آب بالنگ مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج زردچوبه و مهمتر از همه کاهنده عوارض آن هستند.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir