خردل

« راهنما و دانستنی‌ها »

خواص و مزاج خردل در طب سنتی بدین قرار است:

  • مزاج خردل گرم و خشک است.
  • گرمی و خشکی آن بسیار زیاد است و می‌تواند به عنوان یک داروی بسیار قوی عمل کند.
  • خردل در صورت استفاده صحیح خواص زیادی دارد و در صورت استفاده نابجا سمی بوده و عوارض بسیار بدی بر بدن دارد.
  • جویدن آن بلغم دهان را از بین می‌برد،به درمان بیماری‌های دهان و دندان کمک می‌کند.
  • با عسل مقوی قوای جنسی است و سرفه خلطی ناشی از بلغم را بهبود می‌بخشد.
  • خوردن آن به همراه غذا باعث هضم بهتر غذا و گرم کردن معده می‌شود.
  • درد کبد سرد را تسکین می‌دهد و سبب تقویت معده سرد و کبد سرد می‌شود.
  • مالیدن تخم خشک شده خردل به چشم برای بیماری‌های چشم مفید است.
  • خردل را به تنهایی نمی‎توان مصرف کرد و می‌بایست به همراه غذا و یا یکی از مصلحاتش مصرف شود.
  • تحلیل برنده رطوبت‌های معده و مغز است.
  • سبب رفع سردی و رطوبت مغز می‌شود. در تمامی بیماری‌های سرد مغز و آن‌هایی که ناشی از ریح (باد) در آن باشد مفید است.
  • سبب رفع نزله‎‌های سرد می‌شود.
  • بازکننده انسدادها و گرفتگی‌ها (در عروق، بافت کبد، مغز و …) است.
  • از طریق ادرار فضولات را از بدن خارج می‌کند.

.

عوارض و مضرات زیاده روی در مصرف خردل چیست؟

  • تغییر میزان مخاط و رطوبت بدن می‎شود.
  • ریزش مستمر آب از دهان و بینی
  • التهاب معده و سیستم گوارشی
  • اختلالات آلرژیک
  • تهوع و استفراغ و عطش
  • آسیب رسی به کلیه و کبد

.

مصرف خردل برای چه افرادی مضر است و توصیه نمی‌گردد؟

  • کودکان زیر ۵ سال
  • زنان باردار و شیرده
  • افراد مبتلا به ناراحتی‎های گوارشی
  • افراد با سابقه سنگ صفرا یا سنگ کلیه
  • افراد مبات به حساسیت‎های پوستی
  • افراد گرم مزاج (سبب تشنگی در این افراد می‌گردد)

.

مصلح خردل چیست؟

کاسنی، سرکه، بادام شیرین درختی یا روغن آن مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج خردل هستند.

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!