خواص و مزاج خردل در طب سنتی بدین قرار است:
- مزاج خردل گرم و خشک است.
- گرمی و خشکی آن بسیار زیاد است و میتواند به عنوان یک داروی بسیار قوی عمل کند.
- خردل در صورت استفاده صحیح خواص زیادی دارد و در صورت استفاده نابجا سمی بوده و عوارض بسیار بدی بر بدن دارد.
- جویدن آن بلغم دهان را از بین میبرد،به درمان بیماریهای دهان و دندان کمک میکند.
- با عسل مقوی قوای جنسی است و سرفه خلطی ناشی از بلغم را بهبود میبخشد.
- خوردن آن به همراه غذا باعث هضم بهتر غذا و گرم کردن معده میشود.
- درد کبد سرد را تسکین میدهد و سبب تقویت معده سرد و کبد سرد میشود.
- مالیدن تخم خشک شده خردل به چشم برای بیماریهای چشم مفید است.
- خردل را به تنهایی نمیتوان مصرف کرد و میبایست به همراه غذا و یا یکی از مصلحاتش مصرف شود.
- تحلیل برنده رطوبتهای معده و مغز است.
- سبب رفع سردی و رطوبت مغز میشود. در تمامی بیماریهای سرد مغز و آنهایی که ناشی از ریح (باد) در آن باشد مفید است.
- سبب رفع نزلههای سرد میشود.
- بازکننده انسدادها و گرفتگیها (در عروق، بافت کبد، مغز و …) است.
- از طریق ادرار فضولات را از بدن خارج میکند.
.
عوارض و مضرات زیاده روی در مصرف خردل چیست؟
- تغییر میزان مخاط و رطوبت بدن میشود.
- ریزش مستمر آب از دهان و بینی
- التهاب معده و سیستم گوارشی
- اختلالات آلرژیک
- تهوع و استفراغ و عطش
- آسیب رسی به کلیه و کبد
.
مصرف خردل برای چه افرادی مضر است و توصیه نمیگردد؟
- کودکان زیر ۵ سال
- زنان باردار و شیرده
- افراد مبتلا به ناراحتیهای گوارشی
- افراد با سابقه سنگ صفرا یا سنگ کلیه
- افراد مبات به حساسیتهای پوستی
- افراد گرم مزاج (سبب تشنگی در این افراد میگردد)
.
مصلح خردل چیست؟
کاسنی، سرکه، بادام شیرین درختی یا روغن آن مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج خردل هستند.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir