خواص و مزاج قهوه در طب سنتی بدین قرار است:
- حکما مزاج قهوه تازه را گرم و خشک و طبع قهوه کهنه و بو داده را رو به سردی و خشکی میدانند.
- هر چه بیشتر بماند و کهنهتر شود از حرارت مزاج آن کاسته میشود.
- ملین طبع و مدر است. لذا مصرف متعادل آن در بهبود یبوست موثر است.
- سبب برطرف شدن ضعف جسمانی میشود و خستگی ناشی از مسافرت و یا کار سخت را تن بیرون میکند.
- تقویت کننده معده است.
- مانع از شدت یافتن صفرا و غلیان آن میشود.
- خون را رقیق میکند.
- مانع سوختن خون و صفرا و سودا شده و اخلاط را رقیق میکند.
- خشک کننده رطوبات است و سرفه بلغمی و نزله را رفع میکند.
- در تبهای صفراوی و دموی و حتی سوداوی مفید است.
- بازکننده گرفتگیها و انسدادها است.
- برای اکثر سردردها مفید است و آن را تسکین میدهد.
- پرخوابی را درمان میکند.
- مصرف قهوه تشنگی زیاد را برطرف میکند.
.
عوارض زیاده روی در مصرف قهوه
- مصرف زیاد قهوه در سردمزاجان و گرم مزاجان مضر بوده و بیخوابی، بیداری و سردرد را بدنبال خواهد داشت.
- همان طور که عنوان شد، مدر است و رطوبات بدن را خشک میکند لذا مصرف بیش از حد آن باعث لاغری بدن میشود.
- رنگ چهره را زرد می کند.
- اندکی نفخ ایجاد میکند.
- مضر قلب است. باعث تحریک و ضعیف شدن قلب میشود.
- باعث کاهش منی و تضعیف قوای جنسی سردمزاجها میشود.
.
مصرف قهوه برای چه کسانی مضر است؟
- کسانی که در بدنشان عفونت و خلط فاسد زیادی وجود دارد.
- زنان باردار و شیرده
- افرادی که دچار رفلاکس گوارشی هستند.
- افراد مبتلا به فشار خون بالا
.
نکات مهم در مصرف قهوه
- بهترین همراه قهوه که سبب رایحه و طعم خوش آن میشود؛ زعفران است.
- خوردن آن ناشتا و همراه با شیر مضر است.
- بهتر است همانند چای، یک ساعت قبل یا دو ساعت بعد از غذا نوشیده شود.
.
مصلح قهوه چیست؟
گلاب، زعفران و زنجبیل، مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج قهوه هستند.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir