قهوه

« راهنما و دانستنی‌ها »

خواص و مزاج قهوه در طب سنتی بدین قرار است:

  • حکما مزاج قهوه تازه را گرم و خشک و طبع قهوه کهنه و بو داده را رو به سردی و خشکی می‌دانند.
  • هر چه بیشتر بماند و کهنه‌تر شود از حرارت مزاج آن کاسته می‌شود.
  • ملین طبع و مدر است. لذا مصرف متعادل آن در بهبود یبوست موثر است.
  • سبب برطرف شدن ضعف جسمانی می‎شود و خستگی ناشی از مسافرت و یا کار سخت را تن بیرون می‌کند.
  • تقویت کننده معده است.
  • مانع از شدت یافتن صفرا و غلیان آن می‌شود.
  • خون را رقیق می‌کند.
  • مانع سوختن خون و صفرا و سودا شده و اخلاط را رقیق می‌کند.
  • خشک کننده رطوبات است و سرفه بلغمی و نزله را رفع می‌کند.
  • در تب‌های صفراوی و دموی و حتی سوداوی مفید است.
  • بازکننده گرفتگی‌ها و انسدادها است.
  • برای اکثر سردردها مفید است و آن‌ را تسکین می‌دهد.
  • پرخوابی را درمان می‌کند.
  • مصرف قهوه تشنگی زیاد را برطرف می‌کند.

.

عوارض زیاده روی در مصرف قهوه

  • مصرف زیاد قهوه در سردمزاجان و گرم مزاجان مضر بوده و بی‌خوابی، بیداری و سردرد را بدنبال خواهد داشت.
  • همان طور که عنوان شد، مدر است و رطوبات بدن را خشک می‌کند لذا مصرف بیش از حد آن باعث لاغری بدن می‌شود.
  • رنگ چهره را زرد می کند.
  • اندکی نفخ ایجاد می‌کند.
  • مضر قلب است. باعث تحریک و ضعیف شدن قلب می‌شود.
  • باعث کاهش منی و تضعیف قوای جنسی سردمزاج‌ها می‌شود.

.

مصرف قهوه برای چه کسانی مضر است؟

  • کسانی که در بدنشان عفونت و خلط فاسد زیادی وجود دارد.
  • زنان باردار و شیرده
  • افرادی که دچار رفلاکس گوارشی هستند.
  • افراد مبتلا به فشار خون بالا

.

نکات مهم در مصرف قهوه

  • بهترین همراه قهوه که سبب رایحه و طعم خوش آن می‌شود؛ زعفران است.
  • خوردن آن ناشتا و همراه با شیر مضر است.
  • بهتر است همانند چای، یک ساعت قبل یا دو ساعت بعد از غذا نوشیده شود.

.

مصلح قهوه چیست؟

گلاب، زعفران و زنجبیل، مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج قهوه هستند.

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!