در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج جگر سیاه این گونه آمده است که :
- مزاج آن گرم و تر است.
- جگر بریان شده برای شب کوری مفید است.
- مصرف متعادل آن سبب تقویت قوای جسمی میشود.
- اگر همراه با سرکه و گشنیز تهیه شود، برای اشخاص گرم مزاج نیز خوردن آن جایز است، به شرط آنکه خوب کباب شده باشد.
- جگر سیاه کبابی همراه با سرکه و گشنیز، احتمال خطر و زیان کمی دارد و خونی که از آن حاصل میشود خون سالمتری است.
- چگر سیاه در صورت معصرف متعادل، در افراد سالم و دارای فعالیت بدنی (ورزش) به راحتی قابل هضم است.
.
بهترین نوع جگر سیاه،چه نوعی است؟
- بهترین آن جگر پرندگان، سپس گوسفند و گوساله جوان است.
- جگر مرغهای پرورشی محل تجمع سموم بدن آنها بوده و بینهایت مضر است.
.
مضرات مصرف جگر سیاه
- از آن خون غلیظ و سوداوی تولید میشود و در دراز مدت زمینهساز بیماریهای غلبه سودا میشود.
- باعث تشدید بیماری مبتلایان به صرع میشود.
- جگرخام، غلیظ و دیر هضم است و خون متولد از آن به کندی در مجاری حرکت کرده و سریع متعفن میشود.
.
جگر سیاه به چند طریق قابل مصرف است؟
جگر سیاه را به دو صورت میتوان مصرف کرد:
- همراه با روغن و مری پخته و مصرف شود.
- پس از اضافه نمودن مقداری نمک و دارچین بر روی سنگ ریزه داغ کباب شود (مانندی پختن نان سنگگ).
.
مصلح جگر سیاه در گرم مزاجان و سرد مزاجان چیست؟
در گرم مزاجان سرکه و گشینز و در سردمزاجان ادویه گرم مانند دارچین، زیره، نمک مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج جگر سیاه است.
.
نکات مهم در مصرف جگر سیاه
- از آنجا که جگر سیاه (کبد) در موجودات مرکز پاکسازی و سمزدایی بدن است، از مصرف جگر حیواناتی که هورمونی بوده و تغذیه ناسالمی دارند (مانند مرغ های پرورشی) باید اجتناب کرد.
- برخلاف چیزی که در علم تغذیه جدید گفته میشود، مصرف جگر سیاه برای کم خونی مفید نیست. چرا که خون تولیدی از آن غلیظ و سوداوی است.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir