در طب سنتی، خواص و مزاج شش (جگر سفید) این گونه بیان شده است که :
- مزاج آن گرم و تر است.
- به پیشگیری از پوکی استخوان و رشد استخوانها کمک میکند.
- غذائیت جگر سفید یا ریه بسیار اندک و هضم آن به کندی صورت میگیرد.
- آب پز آن، خوب نیست ولی کباب آن به شرط آنکه قبلاً در سرکه خوابانده باشند کم ضرر است.
.
بهترین نوع شش (جگر سفید) چه نوعی است؟
شش بره و بزغاله از سایر انواع ریه بهتر است و برای بیماران تبدار خوردن آن جایز است و همچنین برای بیمارانی که از خوردن گوشت ممنوع میباشند و هوسخوردن گوشت دارند، اجازه داده میشود که آن را به صورت کباب و از قسمتهای اطراف و بیرگ و ریشه آن مصرف کنند.
.
مصرف زیاد جگر سفید برای چه افرادی مضر است و چه عوارضی در پی دارد؟
جگر سفید برای افراد سرد و تر مضر و مصرف زیاد آن شامل عوارض زیر است:
- زیاده روی در مصرف جگر سفید، باعث آسیب به معده میشود.
- جگر سفید دارای چربی کمی است اما مدامت در مصرف آن، بالا رفتن چربی و کلسترول خون را به دنبال دارد.
- در برخی از افراد موجب بروز دل پیچه، اسهال و استفراغ میگردد.
.
مصلح جگر سفید چیست؟
دارچین، شکر سرخ یا سفید مصلح ضرر و بهبود دهنده خواص و مزاج شش (جگر سفید) هستند.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir