در طب سنتی، در مورد خواص و مزاج سیرابی این گونه آمده است که:
- مزاج آن گرم و تراست.
- ارزش غذایی بالایی داشته و سبب تقویت قوای جسمی میشود.
- ملین است و یبوست را درمان میکند.
- اگر به خوبی پخته نشود، دیر هضم است.
- چون جایگاه فضولات حیوان است، باید خوب شسته شده سپس پخته شود.
.
عوارض زیاده روی در مصرف سیرابی
- مصرف افراطی سیرابی منجر به قولنج، کندذهنی و تضعیف بینایی میشود.
- از آنجا که چربی آن زیاد است، در صورت مدامت در مصرف، باعث بالا رفتن چربی خون میشود.
- در بدن رطوبت و بلغم ایجاد مینماید بنابراین کسانی که مزاج سرد یا رطوبتی دارند نباید مصرف کرده و یا درصورت مصرف از گرمیجاتی همچون مرزه، دارچین، زنجبیل، گلپر و سرکه برای اصلاح و بهبود خواص و مزاج سیرابی استفاده کنند.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir