کنجد

« راهنما و دانستنی‌ها »

در طب سنتی، خواص و مزاج کنجد این گونه بیان شده است:

  • مزاج کنجد گرم و تر است.
  • گرمی و رطوبت مناسبی برای بدن فراهم می‌کند و ازین جهت برای درمان بیماری‌های سرد و خشک بسیار مناسب است.
  • روغن ارده کنجد از جمله بهترین روغن‎های سالم مصرفی است.
  • کنجد چاق کننده است و خون خوبی از آن تولید می‎شود، با این وجود اشتها را کاهش می‎دهد.
  • از جمله غذاهای مناسب در برنامه غذایی کسانی است که قصد کاهش وزن دارند چرا که اشتها را به شدت کاهش می‎دهد (بعد از مصرف ارده کنجد در وعده صبحانه می‌توان تا شب هیچ غذایی مصرف نکرد).
  • مصرف آن باعث نرم شدن طبع و رفع یبوست می‌شود.
  • کنجد همچنین انسدادها و گرفتگی‌های بدن را از بین می‌برد.
  • مصرف کنجد و یا استفاده از روغن آن در آشپزی و نیز مالش بدن با روغن آن باعث نرمی و لطافت پوست و رفع خشکی و ترک می‌شود.
  • کنجد اصلاح‎کننده خلط‌های سوخته و مواد سوداوی است.
  • شیره کنجد کوبیده به اضافه نبات جهت رفع سوزش معده و مری و ترش شدن رطوبت معده سوداوی موثر است.
  • مصرف کنجد با گردوی بوداده خون بواسیر را قطع می‌کند.
  • مصرف آن با بذر کتان مقوی قوای جنسی و زیاد کننده منی است.
  • نرم کننده حلق و تحلیل برنده ورم‌های گرم است.
  • مصرف آب جوشانده کنجد با نخود، مدر حیض و سقط کننده جنین است.
  • ضماد آن محلل ورم‎هاست و پوست را نرم می‌کند.
  • هضم آن به کندی انجام می‎شود (مصلحش مصرف آن با عسل می‌باشد).
  • ضماد کنجد التهاب و آماس چشم را فرو می‎نشاند.
  • در درمان تنگی نفس و برونشیت مفید است.

.

مضرات و نکات مهم در مصرف کنجد

  • مصرف کنجد در خانم‎های باردار احتمال سقط جنین را در پی دارد، لذا بهتر است با مشورت طبیب مصرف شود.
  • خوردن آن با پوست سبب بدبوئی دهان می‎شود (بخصوص اگر در بین دندان‎ها بماند)
  • سردرد آور است.
  • دیرهضم است و مصرف ارده کنجد با سایر غذاها موجب دیرهضم شدن غذا و آسیب به معده می‌شود.

.

مصلح کنجد چیست؟

عسل مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج کنجد است که مصرف آن همراه با عسل، نه تنها ضرر و زیانی ندارد، بلکه عوارض آن را نیز کاهش می‎دهد.

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!