در طب سنتی، خواص و مزاج بادام شیرین این گونه بیان گشته است:
- مزاج آن گرم و تر است.
- بادام با شکر ارزش غذایی زیادی دارد و مقوی و چاق کننده است.
- بادام رطوبت بخش و ملین است و شکم را نرم میکند.
- مصرف آن بخصوص همراه با نبات موجب تقویت مغز و پایداری قوای فکری و ذهنی میشود.
- مصرف چغاله بادام با پوست، مقوی ریشه دندان است و حرارت دهان را تسکین میدهد.
- بادام بازکننده انسدادهای بدن و پاککننده گرفتگیهای مثانه است.
- نرمی و لطافت پوست، رفع خشونت حلق، نرم کردن سینه، بهبود سرفه خشک و ترمیم زخمهای روده نیز از دیگر خواص بادام شیرین است.
- بادام سبب ازدیاد منی و تسکین حرارت منی و ادرار میشود.
- مصرف بادام با انجیر برای قولنج مفید است.
- مصرف شیره بادام به افرادی که دچار التهاب مثانه هستند بدلیل خاصیت ترمیمکنندگی آن توصیه میشود.
- افراد در صورت ضعف میتوانند یک عدد بادام را با فاصله زمانی نیم تا یک ساعت یک بار خوب بجوند تا در دهان تبدیل به مایع شده و آرام آرام قورت دهند. این کار باعث میشود در طی روز قوای لازم به طور دائم برای بدن تأمین شود.
- از دیدگاه طب سنتی، بادام درختی از بهترین آجیلها است، بادام، دستگاه دفاعی بدن را تقویت می کند و علاوه بر آن، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد و از پوکی استخوان و بیماریهای دوران پیری پیشگیری میکند.
.
بهترین نوع بادام شیرین چه نوع بادامی است؟
- بادام شیرین،دارای انواع مختلفی میباشد که بهترینش به قدری پوست نازک است که با دست شکسته و جدا میگردد و آن را بادام کاغذی مینامند.
- نوع دیگر که پوست آن ضخیمتر است ماندگاری بیشتری داشته و برای نگهداری طولانی مدت بهتر است.
.
بهترین حالت مصرف بادام شیرین چیست؟
بهترین حالت مصرف بادام این است که هنگام مصرف، بادام را شکسته و از مغز آن استفاده شود. مغزهایی که قبلاً از پوست خارج شدهاند در کمتر از دو روز باید مصرف شوند و الا خواص خود را از دست میدهند و روغن موجود در آن به بدن آسیب میرساند.
روش تهیه شیره بادام
تعدادی بادام را به دلخواه (ترجیحاً مضرب هفت. ۷، ۱۴ یا ۲۱ و…) چند ساعت خیس نمایید سپس پوست نازک آن را جدا نموده، داخل مخلوط کن بریزید. میتوانید کمی شکر یا پودر نبات یا عسل نیز به آن بیفزایید. محلول یکدست حاصله شیره بادام است.
روش تهیه حریره بادام
- مقداری پودر بادام را به همراه کمی شکر و آب حرارت داده تا مخلوط یکنواختی حاصل گردد. ماده حاصله حریره بادام است.
مزایا و خواص حریره بادام
- غذاییت این ماده زیاد بوده و از طرفی هضم آن راحت است لذا جزو اولین غذاهایی است که برای کودک آغاز میشود.
- برای افراد ضعیف، افرادی که از کم خونی رنج میبرند، افرادی که مزاج یا معده سرد دارند، بچههای ضعیف و افراد مسن (که جویدن و هضم برایشان مشکل است) مفید است.
- جهت تقویت حافظه، افرادی که قصد بارداری دارند و دچار ضعف جنسی هستند و خانمهای باردار نیز مفید میباشد.
- در افرادی که رژیم کاهش وزن و محدودیت مصرف غذاهای سنگین و حجیم دارند، به عنوان جایگزین غذا توصیه میشود.
نکاتی پیرامون مصرف بادام شیرین
- اگر بادام حرارت (تفت) داده شود، رطوبت اصلی آن کاهش مییابد و خشک میشود؛ بنابراین خاصیت قابض پیدا میکند.
- بادام بوداده بدلیل دارا بودن این خاصیت (قابض)، مقوی معده بوده و برای معدههای ضعیف یا شل که بعد از مصرف غذا احساس سنگینی نموده و یا ترش میکنند مناسب است.
- اگر همراه با بودادن بادام، به آن نمک افزوده شود، گرمی و خشکی آن بیشتر میشود؛ لذا توصیه میشود کسانی که مزاج گرم دارند بادام را خام مصرف کنند و افراد دارای مزاج سرد، نوع بو داده یا شور را انتخاب نمایند.
- بادام برای معدههای سرد و تر سنگین است و به کندی هضم میشود.
- بادام شیرین در عین غنی بودن از مواد مغذی، دیر هضم است، پس نباید در خوردن آن افراط کرد.
- مقدار مصرف بادام نباید در روز بیشتر از ده دانه باشد.
مصلح بادام شیرین چیست؟
عسل، مصطکی و ربهای ترش مزه، مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج بادام شیرین هستند.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir