در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج ریواس آمده است که :
- دارای مزاج سرد و خشک است.
- بهترین زمان مصرف آن بهار و تابستان است زیرا در این زمان، امکان غلبه صفرا زیاد است و مزاج انسان رو به گرمی میرود.
- مصرف ریواس جلوی عوارض ناشی از گرمی را میگیرد.
- برای کسانی که کبد گرم و معده گرم دارند، دهان آنها تلخ است و عطش زیادی دارند، و یا دچار اسهال صفراوی میشوند؛ بسیار مفید است.
- یکی از بهترین میوهجات برای خنک کردن کبد و ایجاد اعتدال در کبد، ریواس است.
- ریواس اشتها آور است، مخصوصاً برای گرم مزاجان.
- ریواس برای بعضی زردیها (که سفیدی چشم آنها به زردی میگراید) نیز مفید است.
- حالت تهوع را از بین میبرد و باعث رفع تشنگی ناشی از حرارت مزاج نیز میشود.
- رقیق کننده و تصفیه کنندهی خون است و برای افرادی که غلبه خون دارند مفید است و به واسطه همین خاصیت، درمان مناسبی برای جوشهای خونریزی دهنده است.
- ریواس اگر به میزان متعادل مصرف شود مفرح و نشاط بخش است.
- اگربا ریواس مربا درست کنند طعم ملس داشته و مزاج آن معتدل میشود بطوریکه سرد مزاجها نیز میتوانند از آن استفاده کنند.
- ریواس بر قوای جنسی سرد مزاجها تأثیر منفی دارد.
.
روش تهیه شربت ریواس
برای تهیه شربت ریواس که بسیار گواراست میتوانید آب ریواس را با مقداری شکر بجوشانید تا غلیظ شود. وقتی مایع شربت ریواس به حالت عسلی شکل در آمد شربت آماده است و همانند سایر شربتها میتوانید هنگام مصرف آن را رقیق نموده تا به غلظت مناسب برسد و آن را نوش جان کنید.
چه افرادی بایستی در مصرف ریواس احتیاط کنند؟
- افراد سرد مزاج
- کسانی که مشکلات تنفسی مانند سرفه و تنگی نفس دارند
- کسانی که ضعف نیروی جسمی ناشی از مزاج سرد دارند
مصلح ریواس چیست؟
افراد فوق حتماً باید در صورت مصرف ریواس، آن را همراه با مصلحاتی نظیر انیسون، عسل، مویز یا پوره نبات مصرف کنند تا از شدت عوارض آن کاسته شده و به این ترتیب خواص و مزاج ریواس بهبود یابد.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir