در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج کاهو این گونه آمده است:
- دارای مزاج سرد و تر است.
- کاهو صاف کنندهی خون است و خون خوب و رقیق تولید میکند که بهتر از خون تولید شده از سبزیجات دیگر است.
- رطوبت بسیار خوبی دارد و رطوبت طبیعی بدن را تقویت و تأمین میکند.
- کاهو ملین طبع است و از یبوست مزاج جلوگیری میکند.
- دارای رطوبت است و حدت و تیزی صفرا را کاهش میدهد و سبب تسکین تشنگی میشود.
- چون رطوبت عامل ایجاد خواب است، کاهو حالت آرامش بخش داشته و خواب آور خوبی است.
- کاهو غذاییت زیادی ندارد لذا باعث چاقی نمیشود
- کاهو سکنجبین یکی از بهترین و مفیدترین خوردنیهای میان وعده در طب سنتی مخصوصاً در فصل بهار و تابستان است.
- مصرف کاهو سکنجبین برای جلوگیری از پرخوری در فصل بهار است.
- یکی از راههای درمان اختلال خواب مصرف آب (عصاره) کاهو است.
روش تهیه آب کاهو:
- یک عدد کاهوی متوسط را کاملاً شسته و در یک قابلمه دردار که در آن کاملاً بسته شده قرار داده و روی حرارت کم بگذارید تا به اصطلاح با بخار آب خودش،نرم و بخارپز شود. آب که انداخت شعله را خاموش کرده کاهو را بفشارید تا آب و عصاره آن استخراج شود. ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری از این عصاره قبل از خواب میتواند خواب راحتی را به دنبال داشته باشد.
.
کاهوی خوب دارای چه ویژگیهایی است؟
کاهوی خوب، کاهویی است که برگ و ساقه آن نازک و سطح آن چرب باشد و تلخ نباشد.
عوارض زیاده روی در مصرف کاهو چیست؟
- زیادهروی در مصرف کاهو میتواند مخصوصاً در افراد با مزاج سرد و رطوبتی به دلیل افزودن بر میزان رطوبتهای بدن، باعث سردی، پفآلودگی صورت،ورم بدن، درد و تورم مفاصل، آبریزش بینی و دهان، شل شدن بدن، رفلاکس و نفخ، ضعف حافظه و فراموشی و ضعف بینایی شود.
- زیاده روی در مصرف آن برای قوای جنسی سردمزاجان زیان آور است.
- مصرف زیاد سالاد کاهو همراه با غذا موجب نفخ میشود و برای همه افراد مناسب نیست.
مصلح کاهو چیست؟
- توصیه میشود افراد سرد مزاج از مصرف کاهو پرهیز کرده یا آن را در مقادیر کم، همراه با پودر زیره، نعناع، کرفس، کمی عسل، شیره انگور یا سکنجبین شیرین مصرف کنند تا از ضررهای کاهو کاسته شده و بر خواص و مزاج آن افزوده گردد.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir